Ultimele vești despre vreme! Anunțul șefei ANM despre ce ne așteaptă la iarnă

26 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Ultimele vești despre vreme! Anunțul șefei ANM despre ce ne așteaptă la iarnă

"În zilele următoare, la munte, va fi o mică iarnă pentru că așteptăm să ningă. Este posibil ca în aceste zone să continue să ningă și în weekend", a spus șefa ANM la Smart FM.

Florinela Georgescu avertizează însă că aceste ninsori vor fi însoțite de un vânt foarte puternic.

"Nu se va depune un strat foarte consistent de zăpadă, dar tragem un semnal de alarmă în legătură cu vântul pentru că va fi foarte puternic. Nu recomand călătoria cu mașina pe drumurile mai dificile", a spus Georgescu.

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie ne-a dat și o veste bună: până la acest episod friguros avem două zile cu vreme mai caldă, respectiv vineri și sâmbătă, pe partea de sud a țării.

"În acest moment, nimeni nu poate spune cum va fi iarna în acest an. Când se dă o prognoză pe o durată foarte lungă, ne referim la niște valori medii și, deocamdată, nu avem semnalul unei ierni foarte dure.

Nu trebuie să uităm, însă, că iarna grea vine în România dinspre est. Ne influențează ce se întâmplă în zona Câmpiei Ruse. Trebuie să privim cu reticență prognozele specialiștilor englezi.

În România, în ultimii ani iarna a venit cam după jumătatea lunii ianuarie. Dar fenomenele cele mai severe nu pot fi prognozate cu mult timp înainte", a mai spus șefa ANM.

Citește și: Meteorologii dau VERDICTUL pentru trei luni: cum va fi vremea de CRĂCIUN ŞI REVELION

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră