A contestat alegerile și cere renumararea voturilor: “Primarul a fraudat alegerile”

06 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
A contestat alegerile și cere renumararea voturilor: “Primarul a fraudat alegerile”

Primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, l-a devansat doar cu 2000 de voturi pe candidatul independent Soos Zoltan, însă acesta refuză să accepte rezultatul.

“Locuitorii din Târgu-Mureș trebuie să stie că primarul Dorin Florea a câștigat cu mijloace incorecte. Noua lege a alegerilor favorizează primarul în funcție și practic îi permite să își organizeze din bani publici alegerile în favoarea sa, numind și îndrumând membrii comisiilor electorale”, acuză Soos, citat de Maszol.

În ciuda acestui fapt, rezultatul a fost foarte strâns. “De aceea este și mai important rezultatul, fiindcă doar în ultimele săptămâni a eliberat o mie de vize de flotanți în Târgu-Mureș, ceea ce arată că a încercat să influențeze rezultatul alegerilor. Procesele verbale din secțiile de votare și evenimentele ce au avut loc atestă ilegalitățile care au favorizat actualul primar”, a adăugat candidatul independent.

El a anunțat că va contesta rezultatul fiindcă primarul a câștigat cu mijloace neonorante, iar locuitorii din Târgu-Mureș trebuie să știe despre asta.

“Dacă această contestație va fi tratată cu seriozitate de organele abilitate, atunci zilele primarului sunt numărate”, a încheiat Soos.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră