Vom avea din nou funeralii naționale

03 Sep 2019 | scris de Ioana Ilie
Vom avea din nou funeralii naționale

Familia Regală negociază cu autorităţile elveţiene aducerea a osemintelor mamei Regelui Mihai în România, la Noua Catedrală Arhiepiscopală Regală de la Curtea de Argeş.

Dorinţa Regelui Mihai de a-şi dormi somnul de veci lângă mama sa, Regina Elena, se va împlini în această toamnă. Regina Elena, iubită de români în perioada interbelică, este puţin cunoscută în zilele noastre.

Familia Regală dorește să aducă osemintele Reginei Mame Elena din Elvetia, în 19 octombrie, anul acesta. Vor fi funeralii naționale. Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș,  alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai, potrivit stiri.tvr.ro.

La 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I, scrie romaniaregala.ro

Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).

A fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei.

S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorțat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit regina-mamă a României.

A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu a și-a mai revăzut niciodată țara, mai scrie romaniaregala.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră