Care sunt șansele României la Eurovision, potrivit Die Presse. Ce ar trebui să facă Voltaj pentru a-și crește sansele

25 Apr 2015
Care sunt șansele României la Eurovision, potrivit Die Presse. Ce ar trebui să facă Voltaj pentru a-și crește sansele
Cotidianul austriac ”Die Presse” analizează șansele României de a câștiga ediția din acest an a Eurovision-ului, care se va desfășura la Viena. ”România a reușit să se claseze de două ori pe pozitia a treia la Eurovision.

Anul acesta a venit rândul trupei Voltaj să își încerce norocul. România va participa pentru a 17-a oară la competiția finală a Eurovision. Până acum nu a reușit să o câștige niciodată, dar locul trei obținut de Luminița Anghel și Sistem în 2005 și Paula Seling și Ovi în 2010 este un motiv de încredere pentru participanții din acest an.

Impresionant este și faptul că România nu a ratat niciodată calificarea în marea finală”, remarcă jurnaliștii de la Die Presse. „‚De la Capăt’ - este titlul melodiei pe care o va interpreta trupa Voltaj la Viena. Formația rock a reușit să se impună la competiția națională. Cu o piesă melancolică, ei încearcă să transmită un mesaj copiilor traumatizați sau neglijați. Încă din anii 80, ei reprezintă o formație de succes în România”, notează austriecii. Jurnaliștii amintesc că solistul trupei are încredere în mesajul social al piesei. ”S-a văzut anul trecut că piesele cu un puternic mesaj social au fost bine primite”, susține Călin Goia, cu referire la victoria Conchitei Wurst de anul trecut.

”Rămâne de văzut dacă formația rock va interpreta la Viena versiunea în limba română a melodiei, sau pe cea în engleză, care ar fi pe înțelesul tuturor – ‚All over again’”, mai scrie Die Presse, amintind și faptul că cea mai slabă clasare a României a fost locul 20, în 2008, cu piesa "Pe-o Margine De Lume", interpretată de Nico și Vlad. (I.D)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră