Voiculescu: Nu există motive pentru întreruperea transplanturilor

03 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Voiculescu: Nu există motive pentru întreruperea transplanturilor

Vlad Voiculescu a discutat sâmbătă cu principalii responsabili ai activităților de transplant din România. "Finanțarea transplantului este continuă, nu există sincope, iar cadrele medicale implicate în acest domeniu au la dispoziție toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea morții cerebrale sunt cunoscute de ani întregi și nici nu sunt puse în discuție în acest moment", precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Conform sursei citate, Ministerul Sănătății va demara săptămâna viitoare consultări cu specialiștii din domeniul transplantului pentru elaborarea și implementarea unor proceduri clare referitoare la modul în care sunt alocate organele recoltate.

"O activitate atât de sensibilă din punct de vedere etic cum este transplantul, trebuie să fie guvernată de transparentă și reguli elaborate de profesioniști a căror probitate profesională este în afara oricărui dubiu și nu este umbrită de antecedente penale.

Așa cum a precizat în repetate rânduri, Ministerul Sănătății face din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activității de transplant ca temă de campanie electorală", se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră