Violatorul de găini din Dâmbovița. El se jură că nu fură, dar l-au prins cu cloța-n...

11 Mai 2015
Violatorul de găini din Dâmbovița. El se jură că nu fură, dar l-au prins cu cloța-n...
Violatorul de găini din Dâmbovița. El se jură că nu fură, dar l-au prins cu cloța-n...
Un tânăr din județul Dâmbovița a dezvoltat o mare pasiune pentru puicuțe. Îi plac mai ales cele moțate, bălțate și gât-golaș de Transilvania. Dar n-ar zice nu nici la cele ouătoare, că au o mai mare deschidere și o mai bună perspectivă. Când mănâncă o ciorbă de lobodă acrită cu corcodușe, preferă găina bătrână, fiindcă face zeama bună.

Astfel, noaptea, când zburătoarele picotau în prostia lor, se strecura în coteț, prindea câteva de plisc să nu facă zgomot și le-o trăgea, de le mergeau fulgii. Dacă le-ar fi și inseminat, pesemne ar fi jubilat acum redactorii de la un ziar de acum 20 de ani, care au fost acuzați (ce lume rea!) că au născocit povestea cu găina care a născut pui vii.

Ziua, ca un adevărat violator profesionist, pândea hoțește o curcă, și, când se uita ea nostalgic în lemne, hop! și el la spatele ei să-i sporească nostalgia. Mirați de faptul că găinile zac blegite toată ziua cu ochii aburiți de extaz, cotcodăcind mulțumite, stăpânii cotețului au pus camere de filmat. Și nu mică le-a fost mirarea, când au văzut un flăcău cu pantalonii în vine, făcându-și de lucru cu o puicuță cu penele suflecate pân’ la brâu. O mătușă a tânărului spunea că, în afara cotețului, nepotul e, așa, o fire foarte blândă.

Adevărul e că, pe dinafară, băiatul pare întreg, n-are niciun beteșug. Are tot ce-i trebuie: mâini, picioare, inclusiv instrumentul cu care căuta să vadă dacă găinile au ouă. Liiceanu scria odată despre extraordinara poveste a lui Marquez cu îngerul înaripat care cade, într-o zi de furtună, în curtea unui țăran. Este mai întâi adorat de întregul sat, devine apoi obiect de curiozitate (stăpânul ogrăzii percepe taxă de vizitare) și sfârșește, vidat de orice conținut, în curtea găinilor, unde mintea țăranului îl repartizase pe temeiuri ornitologice.
Vă dați seama că, dacă prindea dâmbovițeanul nostru un așa trofeu, era ca și cum l-ar fi apucat pe Dumnezeu de picior? Așa, ce-a făcut el, e găinărie, dă-o dracului! Bine că-l prinseră!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră