Violul care a scandalizat România. Răsturnare de situaţie în cazul celor şapte violatori din Vaslui

04 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Violul care a scandalizat România. Răsturnare de situaţie în cazul celor şapte violatori din Vaslui

Au stropit-o cu ţuică şi au continuat să o violeze, apoi au dus-o acasă. Tânăra şi-a anunţat imediat părinţii, iar aceştia au depus plângere. Întreg scandalul a izbucnit după ce noul Cod Penal a permis lăsarea în libertate a celor şapte agresori, mai exact cercetarea lor în arest la domiciliu.

Întreaga Românie a fost scandalizată de acest lucru, iar mobilizarea a fost una fantastică: petiţie online pentru arestarea celor şapte agresori. Acum, ei sunt în spatele gratiilor, pedeapsa lor însumând 54 de ani de închisoare cu executare. Acum, Burada, cel care a pus la cale violul, a cerut instanţei reluarea procesului. 

La sfârşitul anului trecut, Silviu Burada, cel considerat de anchetatori “capul” violatorilor din Văleni, a înaintat Judecătoriei Vaslui o cale extraordinară de atac prin care cere rejudecarea dosarului. La acest demers s-a alăturat şi tatăl violatorului din Văleni, Ioan Burada, informează site-ul vasluian vremeanoua.ro.

Cererea a fost înregistrată la instanţa vasluiană şi primul termen a fost stabilit pentru 8 februarie. La această dată judecătorii vor trebui să admită sau să respingă cererea formulată. Admiterea unei astfel de cereri se poate face doar dacă au apărut probe noi, fapte sau împrejurări care nu au fost descoperite în timpul soluţionării cauzei. Î

În cazul celor şapte violatori din Văleni cercetările au fost demarate în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizări primite de la tatăl unei tinere din comuna Muntenii de Jos. După mai bine de un an de la comiterea faptei, magistraţii ieşeni au pronunţat sentinţa definitivă.

Dacă Judecătoria Vaslui a dat pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni, la Curtea de Apel Iaşi pedepsele au fost mult mai aspre, fiind cuprinse între şase şi zece ani de detenţie. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Silviu Burada, cel care a organizat orgia.

Cea mai mică pedeapsă a primit-o mezinul din grupul violatorilor. Acesta a fost condamnat la şase ani de închisoare, cu două luni mai mult fată de pedeapsa dictată de instanta Judecătoriei Vaslui. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii au fost obligati să le plătească au crescut de la 50.000 de lei, la 70.000 de lei.

 

Pedepsele pentru cei şapte tineri sunt:

1. Burada Silviu a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare, după ce, în august, primise 8 ani şi 4 luni de închisoare.

2. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani şi 8 luni, după ce în august primise 7 ani de închisoare.

3. Bolboceanu Petrica a primit 8 ani şi 6 luni, după ce în august primise 7 ani de închisoare.

4. Avădanei Silviu + 8 ani de închisoare, faţă de 7 ani (în luna august)

5. Boicu Ionuţ Bogdan - 6 ani si 6 luni, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august)

6. Rotaru Alin Dumitru - 6 ani şi 4 luni, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august).

7. Surleac Ioan: 6 ani, faţă de 5 ani şi 8 luni de închisoare (în luna august).

Sentintele dictate de judecatori in cazul violului din Vaslui în luna august:

Burada Silviu (21 ani) - condamnat la 8 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Burlacu Paul Andrei (28 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Avadanei Silviu (22 ani) - 6 ani de inchisoare cu executare

Bolboceanu Petrica (23 ani) - 7 ani de inchisoare cu executare

Boicu Ionut Bogdan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Rotaru Alin Dumitru - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Surleac Ioan - 5 ani si 8 luni de inchisoare cu executare

Cine sunt cei şapte violatori ?

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Toţi cei şapte au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv. În faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care au instrumentat cazul, cei şapte violatori au negat acuzaţiile, afirmând că adolescenta de 18 ani ar fi fost de acord să întreţină relaţii sexuale.

Petiţie online pentru arestarea violatorilor

Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au dat undă verde la libertate celor şapte violatori din Vaslui, autorii unei petiţii online au cerut să se facă dreptate şi violatorii să plătească pentru fapta lor. Pe site-ul petitieonline.ro a fost pusă scrisoarea „Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui“. „Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic cand vedem că legislaţia este calcată în picioare de anumiţi judecători.Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!!Părerea noastră contează!Nimeni nu îşi doreşte să fie in situaţia în care a fost respectiva fată!! Iar „ironiile" celor 7 şi ale famililor lor dau dovadă de nesimţire(este frumos spus).Trebuie să fie pedepsiţi conform legislaţiei in vigoare şi trebuie să primească sentinţa maximă pentru această faptă“, se precizează în petia online:

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră