Avocata fetei violate din Vaslui: „Au fost terorizaţi...la fiecare geam, la fiecare uşă, o echipă reporteri şi de cameramani“

23 Iul 2015
Avocata fetei violate din Vaslui: „Au fost terorizaţi...la fiecare geam, la fiecare uşă, o echipă reporteri şi de cameramani“
Avocata Mioara  Donosă a infirmat astăzi pentru site-ul mariustuca.ro faptul că Raluca, fata violată anul trecut de şapte indivizi din Văleni, ar fi plecat din ţară împreună cu familia, temându-se de violatori şi de familiile lor.  Apărătoarea tinerei a mărturisit însă că, într-adevăr nişte rude din străinătate au venit în vizită la familia victimei şi că, s-au gândit să o ia pe adolescentă într-o mică vacanţă. Însă, deocamdată, nu au luat nicio hotărâre. Deşi anul acesta trebuia să-şi dea bacalaureatul, din cauza celor întâmplate, fata nu s-a mai prezentat. 

Nu a plecat nicăieri. Ar însemna să fugă şi nu are de ce. Nu are motive. Rudele din străinătate care sunt momentan în ţară, la familia fetei, s-au gândit s-o ia într-o mică vacanţă, dar nu se ştie sigur. Depinde cum se va simţi şi dacă reporterii vor fi la fel de agresivi. Au fost terorizaţi. Ca să fie la fiecare geam, la fiecare uşă, la fiecare poartă, o echipă de reporteri şi cameramani.... Nu au făcut nimic în curte zilele astea, au avut animale de îngrijit, păsări. Ei au fost de bună-credinţă, deşi eu le-am recomamdat să fie retraşi, să nu dea declaraţii care vor fi interpretate. Ce s-a întâmplat mi se pare josnic. Oricât succes, oricâtă audienţă şi-ar dori cineva“, a declarat avocata pentru site-ul nostru. 

Prima apaţie a fetei violate în 2014 - de şapte tineri din Văleni - la Pro Tv, a stârnit reacţii dure din partea avocatei fetei şi chiar a familiei acesteia. Mioara Donosă, avocata tinerei a declarat pentru site-ul mariustuca.ro că jurnaliştii de la Pro tv au profitat de vulnerabilitatea fetei şi a familiei ei, punând presiune pe ei să apară în emisiunea prezentată de Cătălin Măruţă. Aceasta mărturiseşte că i-a rugat să îi promită că victima nu va apărea la televizor. Aşadar, Mioara Donosă, avocata din Vaslui s-a arătat revoltată de decizia postului Pro TV de a face publică identitatea victimei, în contextul în care, spune aceasta, Cătălin Măruţă, realizatorul tv,, i-a dat asigurări că va fi protejată şi identitatea mamei, nu doar a fetei.

„Şi-au bătut joc de toată susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea“

„Nu vă imaginaţi ce am simtit eu (n.r.-avocata victimei). Pentru că, într-adevar am înţeles că acea domnişoară jurnalist de la emisiunea lui Măruţă a intrat efectiv în curte, a încuiat poarta, a intrat apoi în casă, a incuiat uşa ca şi cum era stăpâna casei şi a pus presiune pe clienţii mei până când ei au acceptat cumva să apară. Clienţii mei m-au sunat în timp ce era acea domnişoara acolo, le-am spus că eu nu sunt de acord cu apariţiile tv, dar ca şi părinţi este problema lor ce vor face, nu pot să le conduc eu viaţa. Eu le dau consultanţă juridică şi atât. Le pot da sfaturi, dar nu le pot spune ce să facă.

În schimb, i-am rugat frumos pe cei de la Pro TV sub nicio formă să nu apară fata la televizor, i-am rugat din răsputeri să nu facă asta. Au transformat fata într-o actriţă de telenovele... Eu am încercat să-mi respect profesia mea cât am putut de mult, dar vad că apar tot felul de şacali care vor efectiv, iertaţi-mi expresia, să facă bani de pe fundul fetei. După emisiune, am sunat şi am vorbit cu mama fetei. S-a pus pe plâns, mi-a zis că nu a putut s-o dea afară pe jurnalistă, că a pus presiune pe ea până a acceptat. Chiar nu mai avem puţin bun-simţ?

Mi-au promis că nici măcar nu vor încerca s-o facă pe fată să apară. Nu stiu cine e mai rău: ei sau violatorii. Au avut grijă ca toţi cei care trec pe lângă ea să spună:<< uite, asta e fata violată>>. I-au făcut un mare bine. Cu Măruţă, nu mai vreau să vorbesc în viaţa mea,. Îl scot din grila de programe, e un post de televiziune care nu merită. Au intrat efectiv în casă, au încuiat uşa. S-au comportat ca nişte stăpâni ai casei. Am senzaţia că şi-au bătut joc de toată susţinerea morala de care a avut parte fata, de toată solidaritatea. Au transformat toata nenorocirea asta in sursa de profit pentru ei. Au transformat fata într-o actriţă de telenovele. Vă spun că au din partea mea cea mai mare lipsa de respect şi de consideraţie“, a declarat avocata pentru site-ul nostru.

Violatorii, în fiecare zi la Poliţia Văleni

Cei şapte tineri din judeţul Vaslui, judecaţi după ce au sechestrat şi violat, în 2014, o tânără de 18 ani sunt obligaţi, de astăzi, să se prezinte în fiecare zi la Poliţia Vaslui pentru a da cu subsemnatul, au confirmat pentru site-ul mariustuca.ro oficiali ai Poliţiei Vaslui. Până acum, aceştia aveau obligaţia de a se prezenta la poliţie doar de patru ori pe săptămână. Măsura a fost dispusă astăzi de conducerea IPJ Vaslui. „După cum ştiţi, până acum, cei şapte aveau obligativitatea de a se prezenta la Postul de Poliţie Văleni de patru ori pe săptămână. De astăzi (n.r. - marţi), trebuie să se prezinte zilnic la postul de poliţie pentru a semna foaia de prezenţă. Până acum, toate cele şapte persoane au respectat regulile. În cazul în care nu se respectă măsurile, se propune schimbarea măsurii preventive”, au precizat sursele citate.

Procurorii şi judecătorii care au instrumentat cazul violatorilor, cercetaţi

În plus, surse apropiate anchetei au declarat pentru site-ul nostru că, toţi procurorii şi toţi judecătorii care s-au ocupat de instrumentarea acestui caz, până în această fază, sunt cercetaşi de Inspecţia Judiciară. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) susține că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați că au violat o elevă din Vaslui.

Petiţie online pentru arestarea violatorilor

Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au dat undă verde la libertate celor şapte violatori din Vaslui, autorii unei petiţii online cer să se facă dreptate şi violatorii să plătească pentru fapta lor. Pe site-ul petitieonline.ro a fost pusă scrisoarea „Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui“.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră