Dupa moartea motociclistului de la Manastirea, IPJ Calarasi incearca sa-si spele imaginea. “Motociclistii exista in trafic”. Sa-i spuna asta si lui Gargara!

21 Aug 2015
Dupa moartea motociclistului de la Manastirea, IPJ Calarasi incearca sa-si spele imaginea. “Motociclistii exista in trafic”. Sa-i spuna asta si lui Gargara!
4 august. Madalin Ignat, din comuna Ulmeni – judetul Calarasi, moare dupa ce este lovit de un automobil care circula pe DN 31. Soferul pleaca de la locul accidentului si Politia nu reuseste sa-I dea de urma. 5 august. Cristian Paun, din comuna Manastirea – Judetul Calarasi, conduce fara permis o motocicleta Honda pe DN 31. La intrarea in localitatea natala se izbeste de o autospeciala a politiei trasa perpendicular pe axul drumului de catre agentul Daniel Stoica – Gargara. La o saptamana de la accidentul in care vina apartine ambelor parti implicate, tanarul in varsta de 22 de ani moarte la un spital din Capitala. 7 august. Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, agenti ai Serviciului de Ordine Publica din cadrul Politiei Calarasi, sunt inchisi sub acuzatia ca ar fi violat o minora in timpul serviciului. Ministrul Gabriel Oprea a intervenit imediat si i-a demis pe cei doi politisti.

In patru zile, IPJ Calarasi a avut trei belele mari. Singura speta in care s-a actionat asa cum trebuie a fost cea cu violul. In rest, se cam pune batista pe tambal. Nu s-a aflat pana acum cine era soferul vehiculului care l-a accidentat pe tanarul din comuna Ulmeni. In cazul accidentului de motocicleta de la Manastirea, IPJ a inceput cu stangul, trimitand catre presa un comunicat mincinos. Apoi, cand s-au cerut detalii suplimentare despre caz, s-a aruncat pisica in curtea Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita.

Biroul de presa nici macar nu a putut confirma informatia daca agentul Daniel Stoica – Gargara si-a dat demisia sau daca IPJ Calarasi are de gand sa sporeasca masurile de securitate in comuna Manastirea, dupa ce in localitate au aparut scene de violenta iscate intre apropiati ai motociclistului mort si cei care care s-au declarat bucurosi ca politistul a reusit sa instaureze linistea in sat cu un pret mult prea mare.

“Cercetările în dosarul penal întocmit în cauza la care faceţi referire sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa. În ceea ce priveşte modificările care pot apărea în situaţia raporturilor de serviciu ale poliţistului, vă informăm că, în funcţie de faza procesual penală în care se ajunge, pot fi incidente prevederile Legii 360/2002. Precizăm că, raportat la actele procedurale efectuate şi la măsurile dispuse, cu respectarea prevederilor privind protecţia datelor cu caracter personal, vom fi în măsură să oferim şi alte informaţii de interes public. Referitor la măsurile dispuse pentru prevenirea actelor antisociale, vă comunicăm că prin natura atribuţiilor conferite de lege poliţiştii desfăşoară în permanenţă activităţi de apărare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică fiind dimensionat şi distribuit în teren pentru a răspunde cât mai prompt şi oportun nevoilor comunităţii locale”, anunta IPJ Calarasi.

Politistii calaraseni nu trec prin cea mai buna perioada. IPJ Calarasi incearca totusi sa-si spele imaginea. Ieri a organizat o intalnire cu motociclistii, in cadrul campaniei naţionale de prevenire „Motocicliştii există în trafic”. Foarte bine, foarte frumos, dar sa-i spuna asta si agentului Daniel Stoica – Gargara, agent la Sectia 2 Politie Rurala Oltenita.

“Motocicliştii au condamnat inconştienţa celor care conduc vehicule puternice pe două roţi deşi nu posedă permise de conducere cu categoria adecvată sau nu respectă limitele legale de viteză, considerând că o astfel de atitudine reprezintă un real pericol pentru siguranţa participanţilor la trafic. Iniţiativa poliţiştilor a fost salutată, fiind apreciat interesul oamenilor legii de salvare de vieţi omeneşti prin creşterea siguranţei motocicliştilor în traffic”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Asteptam acum ca IPJ Calarasi sa condamne inconstienta celor care conduc autospeciale de politie si le parcheaza perpendicular pe axul drumului pentru ca o astfel de atitudine reprezinta tot un real pericol pentru siguranta participantilor la trafic. Daca tot ii tragem de urechi de cei care conduc motociclete “pe dos”, hai sa il tragem la raspundere si pe agentul Daniel Stoica – Gargara. Sigur ca vina pentru accidentul de la Manastirea nu apartine numai politistului. Cristian Paun nu avea ce sa caute pe moticicleta din moment ce nu avea permis de conducere, iar daca ar fi avut tot nu ar fi trebuit sa goneasca ca un nebun prin localitate. Dar pentru aceste infractiuni nu scrie nicaieri ca trebuie sa plateasca cu viata. In locul agentului Stoica ar fi putut fi orice alt politist. Politia este un organ al statului roman, iar in urma celor petrecute la Manastirea se poate trage o singura concluzie: un motociclist fara permis a fost omorat de tara sa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră