Vine primăvara! Acvila Arlie a plecat spre România

16 Feb 2017
Vine primăvara! Acvila Arlie a plecat spre România

Deși are un nume destul de greu de purtat - acvila țipătoare mică, Arlie, și nu altcineva, ne anunță că... vine primăvara!!!

Arlie, deși o pasăre, se respectă, migrând din România spre a nu trăi alături de noi momentele în care iarna ne ia prin surprindere, în fiecare an

Arlie a început migrația de primăvară pe data de 11 februarie 2017, între orele 8 și 10 dimineața, cu o întârziere de trei zile față de ultimii doi ani.

Ca și în ultimii patru ani, Arlie și-a petrecut iarna în Namibia și pentru a ajunge la cuib va zbura aproximativ 12,500 de kilometri, străbătând trei continente și 17 țări.

În primele trei zile ale călătoriei sale spre România, Arlie a parcurs deja circa 500 de kilometri în direcția nord-est. 

Arlie este o femelă adultă de acvilă țipătoare mică și a cuibărit din 2013 în 2016 lângă localitatea Berivoi, dar a fost nevoită să plece din zonă, deranjată de lucrările forestiere de anul trecut

În 2016, Arlie a ajuns în Româna pe 2 aprilie.

Arlie a fost capturată în 2013 de o echipă formată din specialiști de la Societatea Ornitologică Română, Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu și Grupul Milvus. A fost echipată cu un transmițător satelitar cu greutatea de 45 de grame și apoi eliberată pentru a fi monitorizată. Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului LIFE „Conservarea acvilei țipătoare mici în România”.

Drumul lui Arlie către România poate fi urmărit pe http://pomarina.ro/pomarina/index.php

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră