Viitorul șef al DIICOT, implicat în dosarul lui Gheorghe Nichita

02 Mai 2015
Viitorul șef al DIICOT, implicat în dosarul lui Gheorghe Nichita
Şeful DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu, cel care avea în grijă supravegherea clanului Cordunenilor - cu care lucra primarul-spion Gheorghe Nichita - este propunerea ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la şefia DIICOT.

Astfel, Horodniceanu ar urma să o înlocuiasă pe Alina Bica, la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Clanul Cordunenilor a ajuns o unealtă în mâna primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, arată știripesurse.ro. Interlopii erau folosiţi, contra cost, ca să sperie persoanele din anturajul amantei primarului, potrivit procurorilor DNA. Poliţiştii locali erau legătura dintre edil şi interlopi. Surprinzător este faptul că DIICOT Iaşi nu a ştiut nimic despre aceste legături, deşi supravegherea clanului Cordunenilor era unul dintre obiectivele Direcţiei.

Iar şeful acestei instituţii, Daniel Horodniceanu, este acum propus la şefia întregii Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Ministerul Justiţiei, instituţia care l-a propus, spune despre el că are o experienţă managerială impecabilă. Asta pentru că Horodniceanu a fost procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 - 2015, adică exact în timpul în care Gheorghe Nichita se folosea de Clanul Cordunenilor. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră