VIDEO. PRIMELE IMAGINI cu salvarea turiştilor blocaţi la Bâlea Lac

20 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. PRIMELE IMAGINI cu salvarea turiştilor blocaţi la Bâlea Lac

"Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru că nu se va putea repara cabina în cursul zilei de astăzi și nu știm dacă mâine se va repara. Altă soluție nu este. Sunt mai mulți turiști dintre care un număr de copii și nu sunt echipați ca să fie coborâți în mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum să îi coborâm decât cu elicopterele. Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație", a spus Arafat.

Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina, a declarat pentru Agerpres, că cei 70 de turiști, din care 45 de copii, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă. "Telecabina nu mai poate coborî în seara aceasta. Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat", a explicat, ieri, Bădilă.

Potrivit acesteia, telecabina de la Bâlea s-a defectat marți, la ora 13,00. Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe.

 
Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Wednesday, January 20, 2016

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră