Ponta anunţă facilităţi pentru cei care vor să lucreze în domeniul IT

04 Aug 2015
Ponta anunţă facilităţi pentru cei care vor să lucreze în domeniul IT
Companiile din domeniul IT vor putea angaja sau reîncadra angajaţii în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16% fără restricţii legate de facultatea absolvită, anunţă premierul Victor Ponta pe Facebook.

"O măsură de sprijin pentru toți cei care vor să lucreze în domeniul ‪#‎IT‬, dar nu au absolvit facultăți de specialitate! De acum înainte, companiile din domeniu vor putea angaja sau reîncadra angajaţii în categoria celor pentru care nu se plăteşte impozitul pe venit de 16% fără restricţii legate de facultatea absolvită.

Facilitatea va permite acoperirea unui procent mai mare din cererea de pe piața muncii, iar IT-ul românesc va continua să se dezvolte într-un ritm susținut, cu oameni pasionați de ceea ce fac!", scrie premierul Ponta pe Facebook.

Conform unui Ordin al ministrului de resort apărut în Monitorul Oficial săptămâna trecută "companiile care au ca obiect de activitate 'crearea de programe pentru calculator' pot angaja sau reîncadra unii angajați existenți în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16%"". Ordinul elimină
reglementările anterioare privind specializările pe care trebuie să le fi absolvit beneficiarii scutirii de impozitul de venit.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră