Victor Ponta, la Curtea Supremă. Fostul premier către jurnalişti: într-o viaţă anterioară v-aş fi răspuns la întrebări

18 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
 Victor Ponta, la Curtea Supremă. Fostul premier către jurnalişti: într-o viaţă anterioară v-aş fi răspuns la întrebări

Victor Ponta, senatorul Dan Șova și Laurențiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, au anunțat că nu doresc să apeleze la această procedură și vor să dea declarații la termenele următoare. Tot acum, avocații celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declarații la DNA în cursul urmăririi penale și doresc readministrarea probelor. Judecătorii au stabilit ca la următorul termen din 5 aprilie să înceapă audierile în acest dosar, iar primul care va da o declarație în sala de judecată va fi Laurențiu Ciurel. La ieșirea din sediul instanței supreme, Victor Ponta și Dan Șova au refuzat să dea declarații presei. Fostul premier a glumit cu jurnaliștii spunând că "într-o viață anterioară" le-ar fi răspuns la întrebări, potrivit agerpres.ro. 

 De ce este acuzat Victor Ponta 

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 -decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

"Astfel, la 30 august 2007, între SCA 'Șova și Asociații', reprezentată de Șova, și Cabinetul Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel', reprezentat de Ponta, s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 de euro pentru care va emite o factură lunară. Prin procesul-verbal din 29 octombrie 2007, inculpații au hotărât suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta pentru octombrie 2007 (lună în care Șova s-a înțeles cu Cristea Dumitru să încheie un contract de asistență juridică prevăzut cu comision de succes)", susține DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră