Victor Ciorbea a anunțat că nu mai este Avocatul Poporului. Cine este propus pentru a-l înlocui

24 Iun 2019 | scris de A.V.
Victor Ciorbea a anunțat că nu mai este Avocatul Poporului. Cine este propus pentru a-l înlocui

Victor Ciorbea a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că nu mai ocupă funcția de Avocat al Poporului, anunţă euractiv.ro.

"Domnul Victor Ciorbea a înaintat, astăzi, 24 iunie 2019, o adresă președinților Senatului și Camerei Deputaților, prin care a informat că mandatul domniei sale de Avocat al Poporului a încetat”, se arată într-un comunicat al instituției Avocatului Poporului.

Tot luni, după ședința Coaliției de guvernare, președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că ALDE va nominaliza persoana care va ocupa funcția de Avocat al Poporului.

Ulterior, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că propunerea formațiunii sale pentru înlocuitorul lui Victor Ciobea va fi fostul europarlamentar Renate Weber.

UPDATE

Renate Weber a comentat în pagina sa de Facebook această nominalizare, afirmând că a aceeptat-o. Iată mesajul integral:

"Ma onoreaza nominalizarea pentru Avocatul Poporului si ma bucura increderea pe care mi-au aratat-o, inca o data, deja fostii colegi din ALDE, pentru ca am demisionat din partid odata ce am acceptat aceasta noua misiune. Este o decizie pe care am cantarit-o indelung si pe care nu am luat-o usor. Cel mai confortabil pentru mine acum ar fi fost sa nu ma implic. Calitatea de spectator la viata cetatii este cea mai usoara dintre toate. Nu suporta responsabilitati, poti foarte bine sa emiti judecati, sa pui stampile, sa dai vina pe altii si tu sa nu faci nimic. Eu am ales sa fac. Sa lupt in continuare pentru valorile in care cred, pentru apararea drepturilor si libertatilor, pentru care lupt de aproape 30 ani, fie in calitate de ONG-ist sau de om politic. Sper ca audierea mea sa fie convingatoare si rezultatul votului din Parlament sa fie unul pozitiv".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră