Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pe Facebook: "Modul original în care copiii ruși din Republica Moldova sunt transformați în români"

09 Iul 2015
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pe Facebook:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat pe pagina sa de Facebook subiectele la istorie pe care le-au avut de rezolvat absolvenții ciclului gimnazial din școlile cu predare în limba rusă din Republica Moldova. 
 
"Modul original în care copiii ruși din Moldova sunt transformați în români”, a scris scrie Dmitri Rogozin pe re'eaua de socializare, vicepremierul rus atașând mesajului patru documente. 
 
La unul dintre subiecte, elevilor li s-a cerut să identifice într-o caricatură un simbol utilizat de autor pentru a reda un anumit mesaj despre Pactul Molotov-Ribbentrop. La un alt punct, scrie deschide.md, a fost reprodus un articol dintr-un ziar intitulat „Consiliul Europei cere Rusiei să asigure dreptul la educație în Transnistria”, iar elevii au trebuit să rezolve următoarea cerință: „Studiază titlul articolului. Drepturile cetăţenilor cărui stat sunt vizate prin acest demers al Consiliului Europei? Argumentează răspunsul”.
 
La un alt subiect s-a prezentat un tabel cronologic cu evenimente importante care au avut loc în Europa de Est din 1985 până în 2007, cerința fiind să se identifice două evenimente din cadrul revoluţiei anticomuniste din România.
 
La ultimul subiect, elevilor li s-au dat patru texte care se referă la același eveniment și li s-a cerut să scrie un eseu pe tema: „Drama deportaţilor din RSSM (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) dezvăluie caracterul justiţiei în regimul totalitar sovietic”.
 
Inițial, subiectele fuseseră postate pe Twitter de un alt vicepremier rus, Dmitri Loskutov, care a descărcat formularele de pe site-ul Ministerului Educației din Republica Moldova.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră