Veşti proaste pentru BUGETARI. 20 % şi-ar putea pierde locul de muncă

27 Iul 2015
Veşti proaste pentru BUGETARI. 20 % şi-ar putea pierde locul de muncă
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat că, în jur de 20 la sută din actuala administraţie publică este ineficientă în posturile pe care le ocupa. Acesta a explicat pentru Digi24.ro că este necesară o reforma a administraţiei publice.

Teodorovici a mai spus că îşi permite să fie un aspru critic al administraţiei, pentru că o cunoaşte bine din interior, întrucât şi-a petrecut viaţa în domeniul public, în care lucrează din 1991.

În administraţia publică, "sunt oameni care se sacrifica - vieţile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi. Nu spun că fac toţi asta. Sunt foarte mulţi din sistemul de stat care la ora - nu la 4.00, poate chiar mai devreme - au spart uşa. Iar dacă stau la serviciu, poate o oră doar aloca pentru ceea ce fac ei la serviciu. Ei, aceştia trebuie să plece din administraţie", a declarat Eugen Teodorovici.

De ce fiecare minister trebuie să aibă direcţia sa de resurse umane? De ce să nu fim noi mai moderni decât şi alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce să ţin fiecare direcţie economică, să spunem, în fiecare minister? Nu, ele trebuie să fie concentrate în Ministerul de Finanţe - şi asta e o intenţie pe care o am foarte clară - de a aduce toate direcţiile economice şi de buget din ministere să depindă - adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanţelor", a mai spus ministrul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră