Veste bună pentru elevii bucureșteni: Nu fac cursuri luni, 5 octombrie

29 Sep 2015
Veste bună pentru elevii bucureșteni: Nu fac cursuri luni, 5 octombrie
Elevii și profesorii bucureșteni nu vor desfășura orele obișnuite, luni, 5 octombrie, când este Ziua internațională a Educației.
 
Potrivit ordinului ministrului Educației privind structura anului școlar 2015-2016, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a Educației.

Conform Contractului Colectiv de Muncă valabil la nivelul grupului de unități al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ziua de 5 octombrie 2015 este zi nelucrătoare. Aceasta înseamnă că ziua nu este plătită, iar activitățile care se desfășoară sunt pe bază de voluntariat. Rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ să decidă cum va marca Ziua Internațională a Educației.
 
Mai multe școli din București și-au anunțat deja elevii ca luni să stea acasă. 

"Luni se vor desfășura activități educative și recreative dedicate Zilei Mondiale a Educației", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu.
 
Noul an școlar, 2016-2017, începe la 12 septembrie 2016. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră