Verdictul Curții de Apel București: Traian Băsescu A COLABORAT cu Securitatea

20 Sep 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Verdictul Curții de Apel București: Traian Băsescu A COLABORAT cu Securitatea

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat Securitatea. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la ÎCCJ în 15 zile, anunță stiripesurse.ro.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a solicitat instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Antena 3 a prezentat două note informative date de "Petrov", numele conspirativ care ar fi fost dat fostului preşedinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

UPDATE

Traian Băsescu a declarat, la Digi 24, că va contesta decizia la Înalta Curte. ”Mă determină faptul că știu ce am făcut. Nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat drept colaborare cu Securitatea”, a spus Băsescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră