Vehicule blindate grele ale armatei americane vor tranzita România

17 Aug 2015
Vehicule blindate grele ale armatei americane vor tranzita România
Un număr de 13 vehicule blindate grele ale armatei americane, printre care şi patru tancuri Abrams, care vor ajunge la sfârşitul lunii august într-un poligon din Bulgaria, vor tranzita România. Echipamentele vor fi folosite pentru misiuni de antrenament ale NATO. Alături de tancuri şi alte vechicule blindate de recunoaştere vor fi trimişi şi 160 de puşcaşi marini. Armamentul greu a sosit la Bremerhaven, în Germania, duminică, şi urmează să plece spre Bulgaria.

Cu acest echipament, infanteriştii marini se vor antrena alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, sporind capacităţile tuturor de folosire a armelor întrunite şi a tacticilor antiblindaj, precizează reprezentanța diplomatică a SUA în România.

Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria. Unitatea din Bulgaria se va alfa sub comanda bazei americane de la Mihail Kogălniceanu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră