Marian Vanghelie, MESAJ pentru Sorin Oprescu. Primarul „almanahe“, acuză că „i s-a pus în cârcă un prejudiciu mare“

18 Sep 2015
Marian Vanghelie, MESAJ pentru Sorin Oprescu. Primarul „almanahe“, acuză că „i s-a pus în cârcă un prejudiciu mare“
Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie i-a transmis sănătate primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, care este arestat preventiv pentru luare de mită. "Îi urez sănătate. Este greu. Nu mă bucur de răul altuia. Numai nebunul se bucură", a spus Vanghelie, astăzi, după ce s-a prezentat în fața instanței. Vanghelie s-a prezentat vineri la Tribunalul București, unde are termen în dosarul în care este acuzat de acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Fostul primar al Sectorului 5 nu a ieșit mulțumit de la audiere, spunând că în rechizitoriu apar multe neconcordanțe.„Uitați-vă în rechizitoriu cum s-a ajuns la suma de 30 de milioane. Denunțătorul spune de 10%, 20% și la un anumit moment apare 40%", a spus acesta, care a adăugat că i „s-a pus în cârcă" un prejudiciu așa mare pentru a justifica arestul preventiv de 4 luni.

Edilul Sectorului 5 în arest din 14 martie


Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. "În perioada 2007-prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte", susține DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră