Pe lângă verificarea paşapoartelor, la Vama Siret se fac şi controale medicale

30 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Pe lângă verificarea paşapoartelor, la Vama Siret se fac şi controale medicale

Mai mult decât atât, la Suceava s-a reunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis, printre altele, înfiinţarea unui punct medical la Vama Siret. Acesta va funcţiona non stop până când evoluţia gripei porcine din Ucraina va fi stopată.


Punctul sanitar de la graniţa de nord a României dispune de un echipaj de ambulanţă şi are sarcina de a identifica cetăţenii ce au simptomele gripei porcine. În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situaţii în care acestea necesită îngrijiri medicale vor fi duse cu ambulanţa spre o secţie de boli infecţioase. Punctul medical a fost dotat cu mobilier, măşti, mănuşi şi material dezinfectant.


La Cernăuţi au murit până acum 5 persoane din cauza gripei porcine, dar cele mai afectate regiuni sunt Kiev, Odessa şi Lvov. În total, 122 de oameni au murit din cauza virusului AH1N1 în Ucraina. Pentru România, cel mai mare pericol este reprezentat de faptul că multe pensiuni şi hoteluri din Bucovina sunt alimentate cu produse alimentare şi non-alimentare din bazarul de la Cernăuţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră