VALURILE MORTII pe litoralul românesc. ALERTA: în ultimele trei zile 17 cazuri de înec

09 Aug 2015
VALURILE MORTII  pe litoralul românesc. ALERTA: în ultimele trei zile 17 cazuri de înec
Medicii  s-au confruntat în acest weekend cu numeroase cazuri de persoane înecate pe litoral din cauza valurilor puternice şi a faptului că au ignorat avertismentele de a nu intra in mare, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Constanţa intervenind la aproape 20 de solicitări. 

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, în zilele de vineri şi sâmbătă cadrele medicale au intervenit la 17 cazuri de înecaţi pe litoralul românesc, reuşind să salveze cele mai multe dintre persoane, pe care le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii constănţeni confirmă că în zilele de vineri şi sâmbătă au murit înecate cinci persoane, dintre care trei în Costineşti şi două în Neptun. De asemenea, un tânăr care a intrat în apă în zona plajei Modern din Constanţa, sâmbătă după-amiază, şi nu a mai ieşit la mal este dat dispărut, el fiind căutat de scafandri.

Trupul unui barbat dispărut de sambătă in mare a fost adus la tarm, duminică, la Mangalia. Bărbatul era din Barlad, lucra la Santierul Naval Daewoo Mangalia si locuia intr-unul dintre caminele puse la dispozitie de angajator.

Atentie la steagul rosu! 

Duminică, un tanar de 17 ani aflat in vacanta la Neptun, in pericol de inec, a putut fi scos din apă, cadrele medicale ale ambulantei reusind să-l resusciteze. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Mangalia, relatează Agerpres. In aceeasi zi, la Constanta, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au reluat cautarea unui tanăr care ar fi dispărut in mare, in zona plajei Modern.

Printre persoanele dispărute in mare si inca negasite este si un tanar de 18 ani care isi petrecea vacanta la Costinesti. Desi marea este agitata, cu valuri inalte si curenti puternici, iar salvamarii au arborat steagurile rosii pentru avertizarea turistilor ca nu au voie sa faca baie, multi dintre acestia ignora atentionarile.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră