Valerie Cioloş cântă pentru "Cuminţenia Pământului"

26 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Valerie Cioloş cântă pentru

Este vorba despre un ”Concert de muzică sacră” susținut de Valérie Cioloș-Villemin, soprana Alexia Trif, tenorul Ioan Chiciudean, Valentina Popovciuc – pian și corul de copii dirijat de Boris Rancov, anunţă, pe Facebook, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia.

Evenimentul va avea loc joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Concertul, organizat prin campania ”Produs din suflet pentru comunitate”, dorește să implice comunitatea locală în susținerea achiziționării de către Ministerul Culturii a operei lui Constantin Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”.

Concertul este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia și Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia.

În urma deciziei Guvernului României și a Ministerului Culturii, achiziția operei „Cumințenia Pământului” se va face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor, respectiv suma de 5 milioane de euro va fi alocată de Guvern și 6 milioane de euro vor fi colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și cele juridice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră