Unde sunt poliţiştii din Centrul Istoric?

01 Iun 2015
Unde sunt poliţiştii din Centrul Istoric?
 Bătăi. Crime. Morţi suspecte şi „cuţitari“ la scenă deschisă. Aparent, un loc cu pretenţii de lume bună, cu restaurante şi cafenele selecte. Aşa s-a vrut a fi. Însă, în ultima perioadă tot mai multe incidente - sfârşite trafic, cu spitalizări şi morţi- au început să spulbere mitul clădit în jurul Centrului Vechi. Ieri, am tranzitat puţin zona Lipscani. Uneori, mesele în aer liber şi aroma de cafea, dar şi gălăgia plăcută ce răzbate din cafenele, te binedipun. Mi-a trecut însă repede, căci m-am trezit rapid când am am văzut trei indivizi care se alergau şi îşi împărţeau picioare. Am auzit apoi zgomot de sticle sparte şi scaune aruncate pe jos. Am trecut repede, încercând să mă feresc. M-am uitat în toate părţile să văd dacă exista vreun poliţist. Niciunul. Mi-am amintit de cazul de acum câteva săptămâni când doi tovarăşi au scos cuţitul şi au băgat în spital un alt om. „Mărul dioscordiei“: trei domnişoare. Una peste alta, nici nu mai contează motivul. Ideea este că, într-un loc cu pretenţii, într-un loc aglomerat şi care se doreşte a fi centrul distracţiei bucureştene, nu prea mai eşti în siguranţă. Şi, că te poţi trezi oricând cu o sticlă în cap sau cu vreun cuţit în abdomen. Culmea, există şi o Poliţie a Centrului Vechi. Iniţial, a avut sediul chiar prin zona Centrului Vechi, însă din noiembrie, anul trecut, funcţionează în cadrul Secţiei 10 de Poliţie. Titulatura este trecută şi pe site-ul Poliţiei Capitalei: „Secţia de Poliţie pentru Centrul Vechi“, împărţită într-un „Compartiment de organizare şi coordonare misiuni“, „Compartimentul de Investigaţii Criminale“ şi „Biroul de Ordine Publică“. Teoretic există. Practic, unde sunt poliţiştii din Centrul Istoric atunci când ai nevoie de ei?

CUŢITAR DE CENTRUL VECHI

16 mai 2015. Un individ a înjunghiat, de mai multe ori, în zona toracelui un bărbat în vârstă de 36 de ani, în Centrul Vechi al Capitalei. Până în prezent, unul dintre agresori a fost prins, însă „cuţitarul“ este în continuare căutat de poliţişti. Mai exact, întreaga scenă s-a petrecut în Centrul Vechi al Capitalei, la intersecţia străzilor Şelari şi Lipscani, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat de mai multe ori în zona toracelui de către un individ necunoscut. Faptele au avut loc în prezenţa a mai multor persoane. La locul faptei faţa locului s-a deplasat un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a efectuat cercetarea la faţa locului împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic – D.G.P.M.B.„În urma cercetărilor desfăşurate în cauză au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în zonă, în imagini observându-se atât momentul producerii agresiunii cât şi faptul că agresorul şi persoanele care îl însoţeau au părăsit în grabă locul faptei imediat după înjunghierea victimei“, conform sursei citate.

CRIMĂ ÎN CENTRUL VECHI

15 iunie 2014. Patronul unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei a ajuns după gratii după ce, la jumătatea lunii iunie, l-ar fi omorât pe managerul localului, partenerul său de afaceri, şi ar fi dat apoi foc unui apartament situat deasupra restaurantului, pentru a crea impresia că victima a murit în incendiu. Vasile Văduva a fost adus la locul crimei şi le-a arătat ofiţerilor de la Omoruri cum şi-a ucis asociatul de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei. Potrivit anchetatorilor, xistă ipoteza că autorul a dat foc, în mod intenţionat, pentru ca trupul celui decedat să ardă şi să creeze impresia unui deces în incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au făcut cercetarea la faţa locului din cauza faptului că peste trupul victimei s-a răsturnat o mare cantitate de moloz. Vasile Văduva a fost ridicat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. După ce l-au reţinut, anchetatorii l-au dus pe Văduva la locul faptei, pentru reconstituire. Sursele din Poliţie au declarat că în 15 iunie, un tânăr a mers venit la Poliţia Capitalei şi a anunţat că tatăl său, Nicuşor Stanciu, în vârstă de 46 de ani, nu a mai venit acasă de două zile şi nici nu a mai răspuns la telefoanele mobile, acestea fiind închise. După ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de dispariţie, au apărut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi victima unui omor. Aşa-zisul incendiu a izbucnit în noaptea de 17 spre 18 iunie.

MOARTE SUSPECTĂ A UNEI TINERE DE 24 DE ANI

9 septembrie 2014. O tânără, barmaniţă într-un local din Centrul Vechi a murit subit duă ce i s-a făcut rău. Analizele medicale au depistat în sângele ei mai multe substanţe interzise, între care una foarte periculoasă. Fata în vârstă de 24 ani era angajată a unui bar din Centrul Vechi al Capitalei.Colegii au găsit-o în baia localului într-o baltă de sânge şi au chemat imediat o ambulanţă. Când a ajuns însă la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru a o ţine în viaţă. Cazul a fost preluat de procuratură, fiind vorba de o moarte suspectă. Fata locuia în Bragadiru, iar apropiaţii susţin că nu consuma alcool, iar droguri nici atât. Ei se tem că cineva i-ar fi pus în pahar aceste substanţe.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră