Operaţiune de salvare a jandarmilor montani. Ce s-a întâmplat cu un turist german aflat în expediţie în Masivul Făgăraş

23 Aug 2015
Operaţiune de salvare a jandarmilor montani. Ce s-a întâmplat cu un  turist german aflat în expediţie în Masivul Făgăraş
Un turist german care s-a rănit în timpul unei expediții în Masivul Făgăraș a fost salvat în urma intervenției jandarmilor montani și salvamontiștilor, au anunțat duminică reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Argeș, potrivit agerpres.ro. Operațiunea de salvare a început sâmbătă, în jurul prânzului, la intervenție participând doi jandarmi de la Postul Montan Arefu și șapte membri ai Serviciului Public Salvamont Argeș.

"Jandarmii au fost solicitați să participe la o operațiune de salvare-evacuare în zona Refugiului Călțun din Munții Făgăraș, unde un turist german și-a luxat un picior din cauza vremii nefavorabile și terenului umed și alunecos și nu a mai putut continua deplasarea", se precizează în comunicatul IJJ Argeș.

Turistul german a fost găsit după aproape patru ore de la declanșarea acțiunii de salvare și a fost transportat până în zona Piscu Negru, de unde a fost preluat de o mașină și dus la refugiul Salvamont de la Cota 2000.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră