Un preot le promite tinerilor: Voi fi alături de voi, la primul concert rock, în sutană și cu crucea la gât!

09 Noi 2015
Un preot le promite tinerilor: Voi fi alături de voi, la primul concert rock, în sutană și cu crucea la gât!
Părintele Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, a fost printre puținii preoți care au ieşit în stradă, în fâţa bisericii, pentru a vorbi cu manifestanții. El a recunoscut că ascultă muzică rock şi că este conştient că prin acest lucru îşi va atrage antipatii din partea colegilor săi.

La o slujba de comemorare a tinerilor decedaţi în incendiul din Clubul Colectiv, care a avut loc la Sibiu, părintele Necula a explicat celor prezenți că în ciuda multor aparențe, în spatele hainelor preoțești stau oameni, cu vise, speranțe și trăiri.

"Le promit tinerilor că, la primul concert rock din Piaţa Mare, voi fi alături de ei, în sutană şi cu crucea la gât. Este o muzică pe care o ascult uneori şi care mă linişteşte. Dar, mai presus de asta, vreau să le arăt tinerilor că întotdeauna voi fi alături de ei. Poate, la bătrâneţe, chiar o să scriu o carte despre tineri. Am spus că ascult muzică rock. Am spus-o public şi o să-mi atrag probabil câteva simpatii de la fraţii mei preoţi, dar asta e mai puţin important. Ce vreau să înţelegeţi este că dincolo de reverende stau oameni, că în reverendele acestea sunt îmbrăcaţi oameni, nu sunt îmbrăcaţi nişte maimuţoi, sau nişte teleghidaţi", a spus preotul Necula.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră