Un nou dosar penal pe numele Elenei Udrea

15 Mai 2015
Un nou dosar penal pe numele Elenei Udrea
Numele Elenei Udrea apare în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care procurorii DIICOT i-au pus sub acuzare vineri pe omul de afaceri Adrian Sârbu și pe fostul senator Sorin Roșca Stănescu.

Din primele informații, Elena Udrea ar fi luat un credit de 3 milioane de euro de la BRD, care ar fi fost girat cu un teren supraevaluat, conform agerpres.ro.

Potrivit DIICOT, procurorii de la această structură și-au declinat competența în favoarea DNA, la data de 4 martie, în legătură cu dosarul deschis pe numele Elenei Udrea. 

Acum cinci ani, Elena Udrea, pe atunci ministrul Dezvoltării şi Turismului, declara că, până la sfârşitul anului, trebuie să achite integral creditul în valoare de 3 milioane de euro contractat in 2007 pentru achiziţionarea unui teren.

"Nu mai dorm din cauza ratei la bancă. Cred că, per total, rata ajunge la vreo…nu aş vrea să spun o cifră ca o să calculeze cineva şi o sa iasă, nu ştiu…Eu plătesc la finalul acestui an şi plătesc dobânda legală, habar n-am cât este, dar plătesc o sumă, creditul plus dobânda", declara fostul ministru.

Udrea susţinea că pe teren intenţiona să construiască un condominiun, dar că, din cauza crizei, a abandonat. Ministrul mai spunea că trebuie să-şi vândă din proprietăţi pentru a putea achita creditul, dar se plânge că din blocul cu 12 apartamente construit în cartierul Floreasca a vândut doar 3 apartamente în şase luni şi că fostul său soţ, Dorin Cocoş, intenţiona să vândă cele două hoteluri din Bucureşti pentru că afacerea mergea prost din cauza crizei.

Procurorii verifică acum cum a reuşit Elena Udrea să obţină şi să scape de acel credit, pe care l-a preluat un apropiat de al său şi al lui Gheorghe Ştefan, Alexandru Faur. Conform unor informaţii vehiculate în presă, Faur ar fi executat silit de bancă pentru neplata creditului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră