Un militar român a murit în Afganistan. Alţi doi sunt răniţi

15 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un militar român a murit în Afganistan. Alţi doi sunt răniţi

Caporalul Mădălin Stoica a murit vineri, în urma unui atac asupra unei patrule românești aflată în misiune în regiunea Kandahar din Afganistan, anunţă MApN.

Mădălin Stoica, 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind duşi la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră