UPDATE. Un maior SRI, reţinut pentru posesie şi trafic de droguri

18 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Un maior SRI, reţinut pentru posesie şi trafic de droguri

Un maior SRI de la Serviciul Judeţean de Informaţii Arad a fost reţinut vineri de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

Maiorul Ciprian Sabin Mareş este acuzat că în perioada 11.08. – 16.08.2017 a vândut în două rânduri droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (6 grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro(din care s-au remis 300 euro), conform unui comunicat al DIICOT.

De asemenea, joi, 17 august, el a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), fără drept, cu suma de 400 euro și 200 lei, respectiv a deţinut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în imobilul său din municipiul  Arad. Maiorul SRI a fost surprins cu ocazia realizării flagrantului și a percheziției domiciliare.

Alături de maiorul SRI, a mai fost reţinută şi o altă persoană, prinsă vineri că a vândut droguri de risc (300 grame cannabis), fără drept, cu suma de 6000 lei, respectiv a detinut droguri de risc (100 grame de cannabis), fără drept și în scop de comercializare, în autoturismul său. El fost surprins în flagrant de  organele de urmărire penală.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru news.ro că una dintre cele patru percheziţii DIICOT a avut loc la sediul SRI Arad, fiind vizat biroul maiorului Ciprian Sorin Mares, din care au fost ridicate documente. Acesta este şeful departamentului Antidrog, însă a fost reţinut pentru că ar fi cumpărat droguri pentru a le vinde mai departe.

Cel care i-ar fi vândut drogurile maiorului SRI este Eduard Palincaş, reţinut de asemenea în acest caz. Conform surselor, Palincaş (41 de ani) era vizat de mai multă vreme de anchetatori, fiind considerat un "dealer" de droguri în regiune.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră