Un copil a murit, după ce a mâncat shaorma la un fast-food din Bucureşti. Părinţii sunt în spital

19 Mai 2018
Un copil a murit, după ce a mâncat shaorma la un fast-food din Bucureşti. Părinţii sunt în spital

UPDATE

Parchetul Tribunalului Bucureşti spune, referitor la cazul băieţelului în vârstă de trei ani care a murit după ce ar fi mâncat shaorma dintr-un fast-food din Capitală, că există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul este considerat unul medico-legal, scrie News.ro.

"În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Sesizarea a fost făcută de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, Parchetul a cerut realizarea unei autopsii de către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici”, care a făcut acest lucru miercuri, şi a dispus realizarea unei expertize toxicologice din mai multe probe, aspirat gastric, sânge, urină de la copil şi de la părinţi.

Potrivit Pachetului, părinţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, dar nu a fost necesară internarea în spital, iar în prezent starea lor s-a ameliorat.

 

Parchetul Tribunalului Bucureşti a declanşat o anchetă în cazul unui copil de trei ani şi jumătate care a murit la spital, acolo unde sunt internaţi şi părinţii lui, după ce ar fi mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală.

Copilul a decedat în spital, iar analiza preliminară făcută de a indicat drept cauză a morții intoxicarea cu o substanță necunoscută. Părinţii copilului, care sunt încă internaţi în spital, le-ar fi spus medicilor că atât ei, cât şi copilul, au mâncat shaorma cumpărată de la un fast-food, potrivit Digi 24.

Purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a confirmat pentru News.ro că un copil de trei ani şi jumătate a murit marţi, după ce a fost internat pentru că se simţea foarte rău, iar la acest moment se aşteaptă rezultatele de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Cazul a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a deschis un dosar penal, urmând ca cercetările să fie făcute împreună cu Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.

ANPC nu a primit nicio sesizare nici de la părinţii băieţelului, nici de la alţi clienţi în ultima săptămână cu privire la faptul că s-ar fi simţit rău după ce au consumat produse fast-food de la acel restaurant. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră