Cel mai mare scandal post-decembrist. Ultimele 28 de zile din viaţa lui Dan Condrea

27 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
Cel mai mare scandal post-decembrist. Ultimele 28 de zile din viaţa lui Dan Condrea

 

Au urmat audieri la Parchet- atât a angajaţilor Hexi Pharma, cât şi a lui Condrea, care spre surprinderea tuturora, după vreo patru ore în faţa procurorilor a fost lăsat să plece liber-dar au urmat şi întrebări despre informările trimise de SRI pe subiectul Hexi Pharma. Între timp, procurorii încep urmărea penală împotriva Hexi Pharma. Pe 22 mai, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, moarte într-un accident rutier petrecut între Buftea şi Mogoşoaia. A doua zi, spun surse judiciare, era aşteptat pentru a da declaraţii în faţa procurorilor. Apar şi primele speculaţii. Primele ipoteze. Asasinat, accident sau sinucidere? În urmă rămâne întreg scandalul dezinfectanţilor diluaţi şi mâhnirea celor care şi-au pierdut oameni apropiaţi din cauza „diluanţilor“ la suprapreţ. Cine a fost Dan Condrea şi cum s-au derulat- după izbucnirea scandalului- zilele din viaţa lui- începând cu 25 aprilie, atunci cţnd a fost făcută dezvăluirea şi până pe 22 mai când şi-a pierdut viaţa.

25 aprilie 2016. Jurnalistul Cătălin Tolontan face prima dezvăluire în ceea ce priveşte scandalul Hexi Pharma în articolul, primul episod aşa cum le-a numit pe blogul său, „Statul român nu verifică niciodată în laborator dezinfectanţii din spitale. Reţete din fabrica celui mai mare producător arată că cel mai mare producător arată că antisepticele sunt diluate!“.  Ziarul face publice două documente de producție ale firmei Hexi Pharma, care livrează dezinfectanți în peste 300 de spitale din 40 de județe din România. 

– Domnule Condrea, ceva nu e în regulă în rețetele noastre!

– Închide ușa, te rog.

Bărbatul, Dan Alexandru Condrea, este patronul Hexi Pharma, cel mai mare producător de dezinfectante din România.

Firma aprovizionează mai mult de 350 de spitale din 40 de județe. Antisepticele Hexi Pharma sunt folosite, conform propriei prezentări, „în peste 2.000 de săli de operație”.

Ele ar trebui să lupte exact cu setul de bacterii ucigașe care au fost descoperite în corpurile morților de la „Colectiv”.

Omul din fața patronului, specialist în producția dezinfectanților, a venit fuga în biroul lui Condrea, direct din hala fabricii. Își amintește fiecare idee din discuție.

Nici n-au fost prea multe idei.

„Concentrația pentru Thor, Suprasept și alte dezinfectante pe care le livrăm spitalelor nu e în regulă. Uitați-vă la rețetele care ni se dau, vă rog! Nu se potrivesc rețetele cu etichetele! E un calcul simplu. Concentrația care reiese e mult prea mică față de ceea ce scrie pe etichete”, i-am zis eu, povestește sursa.

„Condrea mi-a răspuns, sec, că nu e treaba mea. Ăsta e stilul său, fără apel pentru cei care îi sunt angajați. Mi-a mai zis o dată că treaba mea e să produc substanțele și nu să pun întrebări”, publică jurnalistul Cătălin Tolontan.

 

 dan condreaa

 

28 aprilie 2016.  Jurnalistul Tolontan face publică o nouă dezvăluire: „Am făcut probe de laborator: dezinfectantul folosit în 2000 de săli de operaţie din România are o substanâţă activă diluată de 10 ori! Rezultatele testului independent pe care l-am ridicat ieri de la laboratorul Institutului de stat ICECHIM depășesc cele mai negre așteptări“. Este informaţia apărut pe blogul jurnalistului tolo.ro. 

„Sunt exact aceiași 9 ani în care Ministerul Sănătății a semnat 796 de contracte cu firma Hexi Pharma care livrează biocizi în peste 350 de spitale din 40 de județe fără ca nicio autoritate să controleze vreodată concentrația produselor! Pentru nici o firmă“, scrie jurnalistul. 

 

Șefii Hexi Pharma au anunțat că fabrica își oprește producția și se pune la dispoziția autorităților. „Până la elucidarea și rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorități și de mass-media s-a oprit producția în fabrică, precum și orice distribuție. Cea mai bună soluție este oprirea producției și verificarea tuturor substanțelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom colabora cu autoritățile care sunt abilitate să verifice eficiența dezinfectanților produși de către noi și vom oferi acces la toate informațiile de care acestea au nevoie”, se arată într-un comunicat preluat de digi24.ro. Știind că peste tot în țară se vor găsi concentrații mai mici, șefii Hexi Pharma merg exact pe tactica pe care, așa cum surse din interior au relatat corect ziarului, au pus-o la cale încă de luni: poate că sînt probleme de concentrație, dar ”produsele și-au făcut treaba”. Rămîne de văzut dacă spitalele, care i-au acoperit pînă acum, vor raporta analize microbiologice excelente și în aceste condiții.

Ministerul Sanatatii a dispus, în aceeaşi zi, prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica, ca toate unitatile sanitare din tara care utilizeaza dezinfectantii achizitionati de la compania Hexi Pharma sa verifice prin autocontrolul propriu eficienta acestora. Totodata, ministrul Sanatatii a dispus efectuarea unui control privind contractele de achizitii de dezinfectanti la Institutul Oncologic Bucuresti, ca urmare a anchetei realizata de jurnalistii de la euractiv.ro.

 

3 mai 2016. Sursa citată explică în Episodul 6 al anchetei sale „de ce dilua Condrea dezinfectantele de 10 ori? Fiindcă îşi vindea lui, printr-un off-shore, substanţele active de 7 ori mai scumpe.  Descoperiți documentele bancare prin care Condrea cumpăra substanțe la 11 euro/kg și le revindea lui Hexi Pharma la 73 euro/kg! Banii rămîneau în Cipru și, de acolo, ”erau unși șefii de spitale, oameni din MS și o parte a medicilor epidemiologi”. Implicarea unor firme din dosarul Petrom Service!“. 

 

4 mai 2016. Aflăm din investigaţiile făcute de Cătălin Tolontan şi echipa sa că „în 2012, DNA, Parchetul şi DIICOT l-au avut la mână pe Condrea, dar au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze. „Acum 4 ani, DNA a pasat către Parchet un denunț privind patru licitații trucate de spitale la achiziția de dezinfectanți. Trei erau cîștigate de Hexi Pharma. În 2014, Parchetul a deschis urmărirea penală, dar mai apoi a clasat dosarul fără audieri! În martie 2016, Parchetul a primit o altă plîngere penală contra lui Condrea, care doarme de atunci la DIICOT!“

 

În aceeaşi zi, Parchetul a anunțat că a început urmărirea penală pentru ”infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse”. Procurorii Parchetului General au inceput urmărirea penală cu privire la fapta (in rem) sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse. Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, se arata in comunicat.

Cităm: „procurorii au dispus în cauză începerea urmăririi penale cu privire la fapta sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal. In cauza au fost delegati ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR pentru efectuarea unor acte de urmarire penala, inclusiv pentru participarea la ridicarea probelor necesare in vederea realizarii unor teste specifice, in colaborare cu Corpul de control al Ministerului Sanatatii", se mai arată in comunicat trimis atunci. 

 

condreaa parchet

10 mai 2016. Parchetul General s-a sesizat din oficiu, în urma dezvăluirilor din presă, și a început o anchetă, la sfârșitul lunii aprilie. Până pe 10 mai, nimeni nu fusese pus sub învinuire în acest dosar. În aceasză zi, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a dat explicaţii în ancheta dezinfectanţilor diluaţi. Dan Alexandru Condrea a fost chemat la Parchetul General şi timp de patru ore a discutat cu procurorii despre produsele pe care le vindea în spitale. Deşi, ţinând cont de amploarea scandalului şi fiind vorba de o problemă de siguranţă naţională, cei mai mulţi se aşteptau ca patronul Hexi Pharma să fie reţinut sau să fie plasat în arest la domiciliu. Nu a fost aşa, căci după orele de audieri, patronul Hexi Pharma a plecat liber ca pasărea cerului.

 

11 mai 2016. Flori Dinu, directoare generală în cadrul firmei Hexi Pharma, a fost chemată şi ea la sediul Parchetului General, pentru a fi audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. Parchetul General anunţa atunci a făcut o „analiză" împreună cu poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică în dosarul dezinfectanţilor din spitale, fiind stabilite şi ce tipuri de expertize urmează să fie realizate în acest caz, potrivit agerpres.ro. În plus, reamintim că, în acele zile, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul şi punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum şi la 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, de unde au fost ridicate probe şi documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziţii şi la domiciliul lui Dan Condrea.

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, ar fi vândut dezinfectanți diluați în zeci de spitale, iar multe dintre achiziții ar fi fost făcute prin încredințare directă sau licitații dubioase, potrivit unei serii de dezvăluiri publicate de Gazeta Sporturilor. Mai multe instituții ale statului s-au sesizat în urma acestor anchete și au început să facă verificări. Un control făcut de Direcțiile de Sănătate Publică din țară arată că sunt 50 de spitale în România, dintre care nouă în București, în care au fost găsite probe neconforme de substanțe dezinfectate. Printre acestea, și spitale în care au fost tratați pacienții care au suferit arsuri în incendiul de la clubul Colectiv. Scandalul dezinfectanților s-a soldat și cu o demisie la nivel înalt. Patriciu Achimaș Cadariu a anunțat că renunță la conducerea Ministerului Sănătății.

 

12 mai 2016. 24 de angajaţi ai firmei Hexi Pharma - jumătate din totalul personalului - au fost chemaţi la audieri la sediul Poliţiei Române. Este vorba de cei care au lucrat în linia de producţie. Poliţiştii şi procurorii Parchetului General vor să afle de la angajaţii Hexi Pharma cum decurgea procesul de producţie la capătul căruia dezinfectanţii vânduţi apoi spitalelor româneşti erau diluaţi, în unele cazuri de până la 2.500 de ori. Este a treia zi în care poliţiştii fac audieri în dosarul penal deschis in rem, în care anchetează deocamdată fapte, nu şi persoane. Poliţiştii anchetează infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor şi de falsificare sau substituire de alimente ori produs.

 dan condreaa

14 mai 2016. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat,  la Ploiești, că nu își aduce aminte numărul informărilor pe care le-a primit de la SRI în mandatul său cu privire la dezinfectanți, precizând că un prim ministru poate primi zeci de informări pe zi, însă SRI avea obligația de a sesiza organele de anchetă. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu a primit nicio informare din partea SRI pe problema diluanţilor din spitale, la fel şi fostul premier Victor Ponta. 

 

18 mai 2016. Ziua în care aflăm câte informări a trimis SRI în ceea ce priveşte scandalul de la Hexi Pharma. Mai exact, din 2011 până la izbucnirea scandalului, din cele 500 de informări pe care SRI susţine că le-a făcut către autorităţi, doar 4 sunt legate explicit de Hexi Pharma, de calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor, se arată în comunicatul comisiei parlamentare. Sesizările au ajuns la preşedinţii Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, la prefectul de Cluj şi la ministrul Sănătăţii.

„Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, primul-ministru, președintele României. Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare potrivit atribuțiilor lui, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești”, potrivit Comisiei Parlamentară de Control al SRI.

 

22 mai 2016. Patroul Hexi Pharma, Dan Condrea, moarte duminică, în urma unui accident rutier. Accidentul s-a petrecut în judetul Ilfov, maşina la volanul careia se afla barbatul ciocnindu-se violent de un copac, transmit televiziunile de stiri. Identitatea victimei nu este 100% confirmata, avand in vedere ca, desi asupra sa s-au gasit actele de identitate ale lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, chipul barbatului a fost desfigurat in urma impactului. La putin timp dupa accident fosta sotie a lui Condrea a venit la fata locului si l-a identificat dupa haine, insa vor fi efectuate si teste ADN pentru o identificare precisa.

 

22 mai 2016. La scurt timp după producerea incidentului, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a declarat pentru tolo.ro că va cere la întrunirea de mâine a comisiei ca SRI să se facă public raportul echipei de filaj și filmul accidentului.  

Reproducem dialogul dintre Cătălin Tolontan și Sebastian Ghiță:

„Sebastian Ghiță: Mâine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

Cătălin Tolontan: Sunteți sigur că exista o echipă de filaj?
Sebastian Ghiță: Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu exită este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mâncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

Cătălin Tolontan: Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decât în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
Sebastian Ghiță: Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

Cătălin Tolontan: Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
Sebastian Ghiță: Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mâine se poate întâmpla oricui!“

 

 Era Dan Condrea la volanul maşinii?

 

23 mai 2016. Apar şi primele speculaţii în legătură cu moartea lui Dan Condrea. Apar şi primele ipoteze:accident, sinucidere sau reglare de conturi. Ce s-a întâmplat cu patronul de la Hexi Pharma, omul care zece ani de zile a condus un adevărat imperiu? A fost obosit Dan Condrea, a fost încărcat de povara morţilor la care a „contribuit“ cu dezinfectanţii diluaţi? A fost silit  să facă aşa-ceva? 

Tudorel Butoi, cunoscutul psiholog criminalist, a vorbit pentru miscareaderezistenta.ro despre ipotezele luate în calcul după accidentul mortal în care a fost implicat duminică seara patronul Hexi Pharma. Sinucidere, defectiune tehnica sau reglare de conturi? Psihologul Butoi consideră că primordial în desfășurarea anchetei este stabilirea exactă a identității cadavrului. Era patronul Hexi Pharma la volanul mașinii care s-a izbit de copac?

 

Patronul Hexi Pharma şi-a schimbat testamentul în luna mai 2016 

 dan condrea si sotia

23 mai 2016. A fost găsit testamentul lui Dan Condrea. Omul de afaceri îşi lasă bunurile celor doi copii, dar şi actualei soţii. Patronul Hexi Pharma şi-a actualizat testamentul chiar cu câteva săptămâni înainte de a muri. Potrivit România Tv, patronul Hexi Pharma şi-a schimbat testamentul pe 6 mai, testamentul iniţial fiind elaborat în 2013.

Dan Condrea a mers pe 6 mai la notar şi şi-a actualizat testamentul. Patronul Hexi Pharma şi-a lăsat toată averea celor 2 copii, Magdalena (10 ani) şi David (4 ani).Există şi o anexă a testamentului care cuprinde mai multe bunuri care au fost lăsate actualei soţii. "Las fiicei mele Magdalena Condrea şi fiului meu David Condrea întreaga mea avere, în afară de cota legală care îi revine doamnei Uliana Ochinciuc", a scris patronul Hexi Pharma în testament. 

În plus, soţia lui Dan Condrea spune că acesta  era îngrijorat şi nu mai dormea nopţile. Afaceristul i-a spus chiar înainte să moară că se duce să ia aer, potrivit RTV. 

 

 Urma patronul Hexi Pharma să fie audiat luni, 23 mai 2016? 

 

23 mai 2016. Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să fie audiat pe 23 mai, mai exact  de procurori și față de el "se puteau lua anumite măsuri preventive" în dosarul dezinfectanților din spitale.

Lazăr a spus că polițiștii au ridicat în ultimele zile mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare privind produsele Hexi Pharma la spitalele din Capitală și din împrejurimi.

"Astăzi, pe baza acestor documente, se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta și pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză. Atunci putem ști dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracțiune de înșelăciune agravată, iar în această situație desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință noua învinuire și, de asemenea, să își poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoștințată, audiată, față de ea se puteau lua anumite măsuri preventive", a spus Lazăr la intrarea în sediul Parchetului General.

Procurorul general a precizat că nu se putea lua o măsură preventivă în cazul lui Dan Condrea, înainte de a se stabili care este prejudiciul în dosarul dezinfectanților.

"Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare și există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat și s-ar fi întâmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală — cei care sunt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci când s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, când este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întâmplă, ce măsuri preventive se iau", a explicat Augustin Lazăr, potrivit Agerpres.

hexi pharmaaa

El a adăugat că moartea lui Dan Condrea nu schimbă cursul anchetei, urmând ca procurorii să clarifice "toate aspectele" acestui caz. Augustin Lazăr a mai spus că dosarul privind decesul lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul General, deoarece aici "există resurse superioare".

"A fost preluat în această dimineață la Parchetul General, pentru că există resurse superioare în vederea instrumentării cauzei. De regulă, în cazul unui accident de circulație cu moartea persoanei în cauză, se face cercetare pentru ucidere din culpă pentru a vedea circumstanțele în care a survenit decesul acelei persoane. Dosarul va fi preluat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și va fi instrumentat de Biroul de Urmărire Penală, urmând a se vedea care dintre procurorii Biroului de Urmărire Penală, condus de procurorul Varga Romulus, va instrumenta acest caz", a conchis Augustin Lazăr.

 

23 mai 2016. SRI nu a avut un filaj în acest caz. Asta în timp ce Sebastian Ghiţă, membru în comisia SRI, susţine că pe urmele afaceristului ar fi putut fi Serviciul Român de Informații. Acest lucru care ar fi ilegal, în condiţiile în care CCR a decis că după începerea urmăririi penale, serviciul nu mai poate efectua astfel de activităţi. SRI sustine ca Hexi Pharma nu este un caz de siguranta nationala "in sine" si precizeaza ca nici Dan Condrea, patronul firmei, si nici alte persoane implicate in acest dosar nu au fost filate dupa ce a inceput ancheta penala. „Au fost si sunt in derulare mai multe cazuri de securitate nationala (operatiuni informative) in problematica infectiilor nosocomiale si intraspitalicesti, din care au rezultat date si informatii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanti ai acesteia nu au constituit, in sine, 'un caz de securitate nationala“, potrivit precizarilor SRI.

 

Pe unde a trecut Dan Condrea? 

 

24 mai 2016. Ziua următoare se mai ridică încă o întrebare: pe unde a trecut Dan Condrea? Asta deoarece, imaginile de pe camerele de supraveghere în care s-a spus că apare mașina lui Dan Condrea înainte de accident nu-l arată, așa cum s-a spus, pe patronul Hexi Pharma, îndreptându-se către moarte.  Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale primăriei, în care se spune că mașina lui Condrea trece pe acolo înainte de tragedie, la ora 18.28, este un autoturism Opel Corsa H, după cum se vede din videoul de mai sus. În plus, diferă și stopurile. Mașina condusă de Dan Condrea era un Opel model Astra J. La ora 18.38, un al doilea autoturism Opel trece prin acea zonă. Este un Opel Corsa.Așadar, niciunul din cele două autoturisme filmate de camerele de supraveghere nu coincide cu cel găsit la locul accidentului rutier în care a murit Dan Condrea. ”Mașina lui Dan Condrea nu exista la ora 18 pe acel tronson de drum. Cum a ajuns mașina lui Condrea acolo?", s-a întrebat, moderatorul emisiunii Subiectiv.

accidenmt condreaa

 

25 mai 2016. Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost condus pe ultimul drum,  rapid, în mai puţin de 48 de ore de la deces. Afaceristul a fost înmormântat cu sicriul sigilat, potrivit dorinţei exprese a iubitei sale, Uliana Ochinciuc. Aceasta a hotărât astfel întrucât bărbatul a fost desfigurat ca urmare a accidentului rutier violent în care şi-a pierdut viaţa şi, în ciuda eforturilor celor de la INML de a-i reconstrui faţa, imaginea ar fi prea greu de suportat pentru familie şi apropiaţi.

Patronul Hexi Pharma Dan Condrea a fost înmormântat în capela familiei din cimitirul Sfânta Vineri, din Bucureşti, unde sunt îngropaţi bunicii şi părinţii lui. În ciuda faptului că autoritățile cred că acesta s-ar fi sinucis, în lipsa unui rezultat oficial, Condrea a fost îngropat cu slujbă religioasă, potrivit RTV.

 

Probe ADN prelevate de la cei doi copii ai lui Condrea

Parchetul General a anunţat totuşi că, deşi Dan Condrea a fost identificat de concubina sa, Uliana Ochinciuc pentru eliminarea oricărei îndoieli privind moartea lui Dan Condrea, procurorii vor să preleveze probe ADN şi de la cei doi copii ai lu Dan Condrea. Cel mai târziu probele de la cei doi copii vor fi prelevate la începutul săptămânii viitoare. Procurorii anunţă că s-au prelevat şi amprente, dar şi ţesuturi de piele şi mostre de sânge.

 

25 mai 2016. Apare şi primul martor al accidentului e duminică, o femeie care susţine că a ajuns la 2-3 minute după tragedia în care a fost implicat patronul Hexi Pharma.  Gabriela Monica Pelin - femeia care susține că a fost martor la accidentul în urma căruia a murit Dan Condrea - declară că mașina condusă de acesta nu avea 150 km/h în momentul impactului cu un copac, ci o viteză mult mai mică. Dan Condrea a murit duminică seară, în urma unui accident produs pe un drum din județul Ilfov, în apropiere de localitatea Buftea.

Sătmăreanca Gabriela Monica Pelin a reușit – printr-o postare pe contul său de Facebook, să schimbe optica în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Martorul spune că a fost prima care a ajuns la fața locului și a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. Mai mult, tot sătmăreanca a fost cea care a sunat la 112.

martora scandal hexiiii

”Moartea lui Dan Condrea prea multe minciuni!! Eu am fost femeia sofer care a ajuns la nici 2-3 minute la fata locului am coborât deoarece am văzut cum zburau bucati din autoturism pe sosea si masina derapase de pe sosea. Am sunat la 112 si am căutat supraviețuitori împreună cu biciglistul dar când i am arătat domnul a spus ca nu se poate apropia ca i sa facut rau. Am continuat sa caut singura pe langa autoturism si l-am descoperit sub fiarele contorsionate cu fata in jos dar nu mai respira. Si iar minciuni si ipoteze false la adresa lui Dan Condrea!!!! Sigur era el l am gasit greu in iarba mare si la cativa metri era portofelul plin de țărână si primul instinct a fost sa găsesc un act de identitate sa vad daca este din zona, dar am gasit doar permisul de conducere si am citit numele si cnp ul văzând ca este aproape de varsta mea, m-am gandit sa nu aibe copii sau pe cineva in masina, am cautat dar nu se vedea nimic nici printre fiare nici in iarba f. mare. Asta ca sa inteleaga poporul ca nu aveau cum sa ajungă actele patronului Hexipharma la locul accidentului cum ca n-ar fi fost el. Fata nu-i am văzut-o deoarece când l-am zarit sub fiare era cu fata îngropată in pământ lângă masina . In fond nimeni nu are dreptul sa ia viata cuiva!! Ma oripileaza si acum la aceasta ora multele speculatii care se fac dar si minciunile spuse unei tari întregi. Acel om nu avea 150 la ora si l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil! Era tot timpul in contact vizual in fata mea la 300-400 m. Ganditi va ca am ajuns la 2 -3 min la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil si iesea fum din masina”, a scris, cu lux de amănunte, Gabriela Monica Pelin, potrivit presasm.ro.

Ea mai susține că a găsit un telefon în iarbă, însă mai era unul care suna continuu. Femeia a precizat că, imediat după ce a ieșit din mașina sa, a apelat numărul de urgență 112, la ora 18,47. Potrivit acesteia, la scurt timp de la accident, a venit o mașină cu un polițist de la Rutieră, care trecea întâmplător prin zonă. Ulterior, prima mașină de poliție a ajuns cam la cinci minute, după care au venit alte echipaje și pompierii. Ea afirmă că a fost dusă, după aproximativ o oră, la secția de poliție împreună cu biciclistul, unde au dat declarații, fără ca de atunci să mai fie chemată de anchetatori.

 

Scandalul Hexi Pharma este departe de a se fi încheiat. Probabil ne aşteaptă în perioada următoare surprize atât de mari că nici nu ni le putem imagina... 

 

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră