ULTIMA ORĂ. Coloană de 2 kilometri pe Autostrada Soarelui. Vezi cum se circulă în țară și unde sunt impuse restricții de trafic

10 Aug 2015
ULTIMA ORĂ. Coloană de 2 kilometri pe Autostrada Soarelui. Vezi cum se circulă în țară și unde sunt impuse restricții de trafic
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe principalele artere de circulaţie. Pe A2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier este moderat, însă, în jurul orei 07:45, la staţia de taxare de la Feteşti se formase o coloană de autovehicule de aproximativ 150 de metri, pe sensul de mers către Constanţa. 
 
Poliția precizează că, la kilometrul 136, pe sensul de mers către litoral, se circulă doar pe prima bandă, în coloană(aproximativ 2 kilometri) din cauza unui accident. 
 
De asemenea, în judeţul Constanţa, în nodul rutier A4 (km 19+750) - DN 39 (km 8+100) a fost modificată semnalizarea verticală, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre A2 către Agigea fiind direcţionat pe pasajul existent de pe A4, care supratraversează DN 39. 
 
Autovehiculele de mare tonaj îşi vor continua deplasarea până în intersecţia cu sens giratoriu în care se termină autostrada (zona Sanatoriul Agigea), apoi vor reveni pe aceasta (pe a treia ieşire a sensului giratoriu), până în intersecţia cu sens giratoriu cu DN39, pe care o vor părăsi tot la a treia ieşire, către Agigea. Măsura, a fost luată în vederea protejării structurii de rezistență a podului peste Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea, situat pe DN39 (km 8+988). Astfel, prin fragmentarea traficului greu, se previne pătrunderea pe pod a mai multor autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp, în condiţiile în care valorile de trafic sunt ridicate în perioada sezonului estival. 
 
Pe acest pod, este permisă circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, pe cele patru benzi, exceptând transporturile agabaritice. Însă, este impusă restricţie de viteză de 50 km/h.
 
În perioada 1 iulie - 31 august 2015, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel: 
 
1. pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:
 
• pe sensul de parcurs Bucureşti - Constanţa - vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00; 
• pe sensul de parcurs Constanţa - Bucureşti - duminica, între orele 12:00 şi 24:00; 
• pe sensul de parcurs Feteşti - Cernavodă - duminica, între orele 12:00 şi 24:00; 
 
2. pe DN39 Agigea - Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00; 
 
3. pe DN22C, pe sensul de parcurs Murfatlar - Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, duminica, între orele 12:00 şi 24:00. În judeţul Giurgiu, din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, pe DN5(E85), pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 și 64+852 de metri, sunt impuse restricţii de circulaţie şi ca urmare traficul rutier se desfăşoară îngreunat, adesea formându-se coloane de autovehicule la ieţirea din ţară. 
 
În vederea evitării ambuteiajelor, poliția le recomandă conducătorilor auto să folosească şi celelalte puncte de trecere a frontierei, şi anume: 
 
• Calafat (rutier); 
• Negru-Vodă (rutier); 
•       Vama Veche (rutier); 
• Bechet (trecere cu bacul); 
• Zimnicea (trecere cu bacul); 
• Călărași (trecere cu bacul).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră