Udrea, pusă să plătească o cauțiune-record: 5 milioane de lei

30 Oct 2015
Udrea, pusă să plătească o cauțiune-record: 5 milioane de lei
Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea este cercetată sub control judiciar pe cauțiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei, a informat DNA. Potrivit unor surse judiciare, citate de agerpres.ro, măsura a fost luată după ce Parlamentul nu a încuviințat arestarea preventivă, iar controlul judiciar pe cauțiune este următoarea măsură raportat la gravitatea faptei.

”Sunt sub control judiciar, pe o cauțiune de cinci milioane de lei”, a declarat Elena Udrea la ieșirea de la DNA. Ea a spus că nu poate plăti cauțiunea, deoarece are toate bunurile sub sechestru.

Dacă nu plătește cauțiunea, procurorii pot impune o măsură mai dură împotriva acesteia.

Aceasta este cea mai mare cauțiune cerută vreodată în România.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Elena Udrea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemată; să informeze cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemată; să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de ceilalți participanți la comiterea infracțiunii și martori și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect, pe nicio cale.

''Inculpatei Udrea i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", mai precizează DNA.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră