O sută de turişti români blocaţi în aeroportul din Lisabona. Poliția chemată să calmeze spiritele (VIDEO)

07 Sep 2017
O sută de turişti români blocaţi în aeroportul din Lisabona. Poliția chemată să calmeze spiritele (VIDEO)

Ceea ce părea să fie o situație singulară, se petrece din nou, pe aeroportul din Lisabona unde 100 de turişti români, care urmau să se întoarcă  în Bucureşti, sunt blocaţi, în această dimineaţă, după ce zborul companiei TAP Portugal către România a fost anulat. 

Un incident similar a avut loc la sfârşitul lunii august, când peste 100 de turişti români au fost blocaţi două zile în Lisabona, după ce compania portugheză TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anunţat atunci că o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării acestei situaţii.

Cursa TAP Portugal spre Bucureşti ar fi trebuit să decoleze de la Lisabona la ora 00.15. În primă fază, cursa a fost amânată cu o oră, dar până la urmă, ”din motive tehnice”, a fost anulată.

Un reprezentant al Ambasadei României a ajuns la aeroport. Pasagerii au aflat că ar avea un avion spre București la ora 11:00.

După anunţul făcut cu privire la anularea cursei, a fost chemată poliţia, pentru a calma turiştii nemulţumiţi şi pentru a proteja personalul aeroportului de furia oamenilor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe Aeroportul din Lisabona.

Conform informațiilor obținute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

”Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative.
Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară”, se precizează ntr-un comunicat MAE.

De asemenea, cursa aeriană TAP Portugal care trebuia să plece joi dimineaţă de la Bucureşti către Lisabona a fost anulată. Cursa era programat să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” la ora 07.00, dar pasagerii au aflat în aeroport că zborul a fost anulat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră