Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr

24 Oct 2018
Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

El a prezentat raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

El a adăugat că raportul de evaluare, însoţit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara către Secţia pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării şi elaborării avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide potrivit competenţelor legale ce îi revin.

Ministrul Justiţiei a afirmat că faptele enumerate în raport sunt "de netolerat" într-un stat de drept, iar activitatea managerială a lui Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale.

Procurorul general s-a apărat, într-o declaraţie de presă, după anunţul ministrului Justiţiei, afirmând că a fost notat timp de 36 de ani cu calificativul "foarte bine". "Este o stare de fapt foarte clară", a declarat Lazăr.

"Respectarea principiilor și valorilor constituționale a stat la baza tuturor deciziilor pe care le-am luat.

În această calitate mi-am exercitat şi obligația managerială de a lua atitudine publică, de a  exprima un punct de vedere instituțional ca urmare a atacurilor nejustificate la adresa sistemului juridic

Libertatea de exprimare, în situația unui magistat de rang înalt, trebuie folosită pentru întărirea  supremației legii", a mai spus procurorul general.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră