Tren direct între Cluj-Napoca şi Viena. Cursa va fi operată de austrieci

26 Oct 2018
Tren direct între Cluj-Napoca şi Viena. Cursa va fi operată de austrieci Galerie foto (2)

Compania de stat austriacă ÖBB (Österreichische Bundesbahnen) include în premieră destinaţii din România în programul său de transport. Decizia vine în contextul  liberalizării pieței transportului de persoane pe calea ferată, din 2019, potrivit bihon.ro.

De la anul, ÖBB va opera un tren pe ruta Viena – Budapesta – Oradea – Cluj Napoca, cu următorul program de circulație: Viena (ora 10:42) – Budapesta (13:19) – Oradea (19:44) – Cluj – Napoca (22:25), respectiv Cluj-Napoca (07:40) – Oradea (10:21) – Budapesta (14:40) – Viena (17:21 – ora Austriei).

O călătorie între Oradea și Viena va fi realizată în 8 ore, potrivit datelor furnizate de ÖBB.

Această rută și programul său orar au fost deja publicate pe site-ul oficial al transportatorului feroviar austriac.

Grupul ÖBB are peste 41.000 de angajaţi şi este format din mai multe companii care administrează infrastructura feroviară și operează servicii de transport de călători și de transport de marfă. ÖBB transportă anual 459 milioane de pasageri și 115 milioane de tone de mărfuri, scrie economica.net.

Același site îl citează pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova, care a declarat în această lună că pregătește un ordin pentru liberalizarea transportului de călători pe calea ferată, conform celor convenite la nivel de Uniunea Europeană.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră