Instanța a lăsat în LIBERTATE trei VIOLATORI. Detalii cutremurătoare despre CHINUL la care și-au supus victima

25 Aug 2015
Instanța a lăsat în LIBERTATE trei VIOLATORI. Detalii cutremurătoare despre CHINUL la care și-au supus victima
Opinia publică a fost extrem de impresionată de cazul violului în grup căruia i-a căzut victimă o tânără elevă din județul Vaslui, mai ales din momentul în care s-a încercat scoaterea de sub acuzare a violatorilor.

Un caz similar, petrecut în Vălenii de Munte, județul Prahova, a avut un final "fericit" pentru infractori, trei adolescenți cu vârste între 17 și 18 ani, care, după ce au violat și supus la perversiuni sexuale o minoră, au primit pedepse extrem de ușoare: măsura educativa a asistării zilnice pe o perioadă de patru sau șase luni!

Cazul a fost semnalat la începutul lunii august de Observatorul de Prahova, care a publicat și amănunte din rechizitorul înaintat de procurori în instanță.
Potrivit informațiilor furnizate de ziarul local prahovean, violul s-ar fi petrecut în luna noiembrie 2014.
În 12 noiembrie 2014, F.B., un tânăr în vârstă de 17 ani, în timp ce se afla la un restaurant cu alți doi prieteni de-ai săi, A. R. si I. D., a invitat-o pe victimă să se întâlnească cu el, după ce timp de câteva zile corespondaseră prin SMS.

Înainte de a lansa invitația, I.D. îi anunțase pe cei doi amici că fata cu care coresponda mai întreținuse raporturi sexuale și le-a dat de înțeles că ar putea avea întreține la rândul lor un contac sexual cu aceasta.
Au stabilit ca I.D. să se ducă la întâlnire cu fata, pe care urma să o ducă într-un loc izolat, unde ar fi trebuit să apară și ceilalți doi tineri.

În momentul în care fata a ajuns la întâlnire, fata a sesizat că este ceva în neregulă, când în locul celui cu care credea că se va întâlni, au apărut cei trei colegi de liceu, dintr-un an mai mare.
A încercat să plece însă atunci când s-a împotrivit, F.B a amenințat-o cu un cuțit și a forțat-o să întrețină relații sexuale orale, normale și anale cu fiecare dintre ei.

Surse apropiate anchetei, citate de www.observatorulph.ro, au declarat că inițial, violatorii au negat acuzațiile, arătând că folosirea cuţitului a fost doar în spirit de glumă, dar că din memoria telefonului mobil al lui F.B. au fost ridicate mai multe înregistrări video, în care se pot observa scene explicite din timpul agresiunii sexuale.

Potrivit surselor citate de ziarul local, „din memoria telefonului mobil apartinand inculpatului F. B., au fost ridicate mai multe inregistrari video, in care se pot observa scene explicite din timpul actelor sexuale, cum ar fi:

- momente în care inculpaţii F. B. și A. R. forţează victima, ţinând-o de păr şi împingând-o către organele lor sexuale;

- ameninţările verbale folosite de către inculpaţi "Fă, mă piş pe tine, nouă nu ne e frică de nimic că am făcut şcoala de corecţie", "Fa omor de dracu vă ia! Eu am făcut şcoală de corecţie pentru omor. Ai auzit? Pentru că i-am tăiat gâtul lu' unu.";

- momentele în care victima este ţinută de inculpaţii F. B. și A. R. pentru a întreţine un act sexual anal cu cel din urmă şi un act sexual oral cu inculpatul I.D.; rugăminţile victimei către inculpaţi: "Au, mă doare!! Lăsaţi-mă!!"

- mai multe secvenţe în care inculpaţii F. B. și A. R. ţin un briceag, cu lamă de aproximativ 5 cm, lângă diferite părţi ale corpului victimei (faţă, umăr, trunchi) pentru a o ameninţa;

Tot din rechizitoriu reiese că, atunci când fata pur şi simplu ajunsese la capătul puterilor şi ţipa să fie lăsată în pace, F.B. îi aducea aminte de prezenţa cuţitului "Vezi dacă taie, că aşa taie şi gâtul".

Tribunalul Prahova a considerat că faptele celor trei tineri nu merită să ajungă la închisoare, în ciuda evidenței dovezilor, chiar și filmarea din telefonul mobil al unuia dintre făptași.
F. B. și A. R au fost sancționati cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni iar I. A., cu măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 luni – ceea ce înseamnă că practic sunt liberi, dat trebuie să se prezinte periodic la Poliție. De asemenea, ei trebuie să achite și daune morale de 25.000 de lei.
Atât procurorii, cât și victima, au contestat la Curtea de Apel Ploiești această soluție a instanței.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră