Trei copii refugiaţi şi familiile acestora sînt căutaţi de poliţia austriacă după ce au dispărut din spital

30 Aug 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Trei copii refugiaţi şi familiile acestora sînt căutaţi de poliţia austriacă după ce au dispărut din spital
 Poliţia austriacă este în căutarea a trei copii şi a familiilor acestora, care au fost recuperaţi dintr-un minivan supraaglomerat. Copiii au fost duşi la spitalul din Braunau am Inn vineri pentru că erau într-o avansată stare de deshidratare. Descoperirea poliţiştilor austrieci a survenit la o zi după ce 71 de trupuri neînsufleţite, presupus a fi fost refugiaţi, au fost găsite într-o groapă de gunoi din Austria.

Mai multe ţări ale Uniunii Europene au făcut apel la măsuri de urgenţă în privinţa valului de refugiaţi. Potrivit poliţiştilor austrieci, citaţi de bbc.com, minivanul ar fi fost oprit la Braunau, un oraş aflat la graniţa cu Germania. Şoferul camionetei era de origine romȃnă şi a fost arestat. Se presupune că cei trei copii, două fete şi un băiat, cu vîrste cuprinse între unu şi cinci ani, ar fi fost înghesuiţi împreună cu alţi imigranţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh.
Cînd au fost găsiţi erau într-o stare jalnică, aproape inconştienţi. Potrivit corespondentului BBC la Braunau, familiile au dispărut din spital sîmbătă. Autorităţile cred că au încercat să treacă graniţa înspre Germania, ca să evite deportarea în Ungaria.

Pe de altă parte, duminică, poliţia ungară a anunţat că au arestat un al cincilea bărbat în cazul morţii celor 71 de persoane care au fost găsite abandonate într-o groapă de gunoi din Austria. El este al patrulea bulgar reţinut, care a fost găsit în apropierea graniţei cu Ungaria. Celălalt bărbat e afgan. Autorităţile cred că cei doi sînt membrii, aflaţi la un nivel inferior, ai unei reţele care face trafic de persoane.

Oficialii presupun că cei 59 de bărbaţi, 8 femei şi 4 copii – probabil sirieni – au murit prin sufocare, două zile mai tîrziu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră