Băsescu vrea să să facă economie la buget. Va apela la mediator în procesul cu Firea

16 Sep 2015
Băsescu vrea să să facă economie la buget. Va apela la mediator în procesul cu Firea
Fostul preşedinte Traian Băsescu a primit miercuri titlul de Mediator de onoare, în calitate de fost şef al statului, prilej cu care a anunţat că va apela la mediator în procesul cu senatorul Gabriela Firea, scutind astfel statul de cheltuieli inutile.

"Vă promit că îmi voi trimite mâine avocatul nu la procuror, ci să vină la domnul președinte (al Consiliului de Mediere — n.r.) să stabilim un mediator și să-i fac propunere doamnei Firea să mediem cu un mediator această dispută", a declarat Traian Băsescu.

El a spus că trebuie să se facă mai mult pentru promovarea Mediatorului public, care, în opinia sa, este o instituție care poate substitui activitatea extrem de costisitoare a organismelor statului. 

"Eu îi invit și pe cei care nu se înțeleg la partaj să vină la mediator. Îi invit și pe cei care au de rezolvat probleme comerciale, de mici plăți. Uitați-vă ce proces s-a făcut între doamna Rarinca și doamna Stanciu, dacă veneau la un mediator sunt convins că nu mai era atâta antrenare a unor forțe uriașe: DNA, tribunale, curți de apel, recursuri, cât a cheltuit statul pentru o dispută, fie ea a lui Firea cu Băsescu sau a lui Stanciu cu Rarinca", a mai spus Băsescu. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră