Băsescu: Intenţia a fost să o aresteze pe fiica mea

22 Sep 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Băsescu: Intenţia a fost să o aresteze pe fiica mea


Aceasta este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi instigare la spălare de bani.
”Mă voi limita la a-mi apăra fiica. Am înghițit o dată când s-a făcut dosarul fratelui meu. Am înghițit și când am văzut hotărârea definitivă, când am văzut că s-au luat în considerație doar probele împotrivă. Eu știu, de zece zile, și am spus și unor amici că am aflat de la DNA că este un grup de procurori care au spus că vor să-l vadă pe Băsescu că cere custodia nepotului. Nu am aflat oficial, este vorba de scurgeri de informații de la DNA.
Lucrurile au escaladat până la a fabrica un dosar care o vizează pe fiica mea. O voi apăra public cu toată forța pentru că știu efectul mediatic, și asupra ei și asupra familiei ei și asupra mea”, a declarat fostul preşedinte la postul de televiziune B1 TV.
El susţine că ştie, în principiu, despre cine este vorba, dar nu o poate dovedi. Cert este că „grupul este format din câţiva apropiaţi care sunt foarte legaţi de doamna Kovesi”, a adăugat Traian Băsescu.
”Fiica mea este acuzată de două fapte de instigare la finanțarea campaniei. Amândouă sunt de instigare, nu este acuzată că a luat niciun leu de nicăieri. Până la apariția noii legi de finanțare a campaniilor, oamenii mergeau și solicitau sponsorizări pentru campanie. Solicitarea de bani pentru campanie, pentru fiica mea se numește instigare”, a mai spus acesta.
Întrebat dacă ancheta poate ajunge până la el, Băsescu a răspuns: ”Nu au cum să ajungă la mine, pentru că eu nu am cerut bani, eram pe funcție, ajungeam din cand în când în sediul de campanie, nu m-am implicat. Niciodată un candidat nu se ocupă de finanțarea campaniei”.
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a făcut un spectacol din activitatea DNA și vă asigur că acest lucru nu ajută la consolidarea justiției, a statului de drept, a societății, crede Traian Băsescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră