Traian Băsescu, din nou la Parchetul General pentru ameninţarea Gabrielei Firea.Lucian Bolcaş: „Este o procedură normală a unui inculpat ca toți inculpații de teapa lui".

11 Sep 2015
Traian Băsescu, din nou la Parchetul General pentru ameninţarea Gabrielei Firea.Lucian Bolcaş: „Este o procedură normală a unui inculpat ca toți inculpații de teapa lui
Traian Băsescu a venit, astăzi, înainte de ora 12.00, la Parchetul instanţei supreme, fiind citat pentru a da o declaraţie în dosarul în care este acuzat de ameninţarea Gabrielei Firea, după schimbarea încadrării faptei. La plecare, Traian Băsescu a declarat că n-a făcut decât un lucru simplu şi va continua să se apere.  "Nu am făcut decât un lucru simplu. Mă apăr și voi continua să mă apăr. (...) Este un punct de vedere, eu am altul", a spus Băsescu la ieșirea de la Parchetul General.

În fața Parchetului s-a aflat un grup de persoane care scandează lozinci de susținere a fostului președinte, dar și împotriva acestuia. Susținătorii lui Traian Băsescu a aprins în fața instituției mai multe candele.  Săptămâna trecută, pe 2 septembrie, Traian Băsescu a fost la Parchetul General, iar la ieșire a declarat că procurorii i-au schimbat încadrarea în dosarul în care este urmărit penal, din infracțiunea de șantaj în cea de amenințare.  

Ce a declarat avocatul Lucian Bolcaş 

Lucian Bolcaș, avocatul senatoarei Gabriela Firea, a declarat vineri, la Parchetul General, că audierea fostului președinte Traian Băsescu "este o procedură normală a unui inculpat ca toți inculpații de teapa lui". "Cred că nu știe nici el ce să mai povestească.. Va trebui să le explice de ce adresarea către doamna senator Firea 'că nu-și va găsi soțul acasă' nu constituie o amenințare. (...) Este obligatoriu procedural să i se ia o altă declarație", a arătat Bolcaș, întrebat ce crede că va spune fostul șef al statului procurorului.

Întrebat dacă noua declarație a lui Băsescu mai poate schimba finalul dosarului, apărătorul Gabrielei Firea a arătat că Băsescu speră. "El speră, eu nu cred", a spus Lucian Bolcaș. 
Referitor la importanța audierii lui Traian Băsescu, avocatul a apreciat că aceasta este una "importantă pentru România". "Pentru România cred că e foarte importantă. Trebuie să se aleagă odată și odată apele, să știe că există două categorii de oameni , una care reprezintă civilizația și buna cuviință, iar alta care reprezintă ceea ce Octavian Paler denumea mârlănia", a spus Lucian Bolcaș.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră