Mesaj de „nu mă uita, că nici eu nu te uit!“Klaus i-a trimis lui Traian un buchet de flori

04 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Mesaj de „nu mă uita, că nici eu nu te uit!“Klaus i-a trimis lui Traian un buchet de flori

 

Fostul sef al statului candideaza anul acesta la alegerile parlamentare, fiind primul pe lista de candidati ai PMP la Senat, in Bucuresti.

Cadou anticipat: cetăţenia Republicii Moldova

Joi, 3 noiembrie, Traian Băsescu a primit un cadou anticipat, adică cetățenia Republicii Moldova. Altăuduri de el, și soția sa a devenit cetățean basarabean. „A fost mai mult o dorinţă simbolistică ca eu, ca fost preşedinte, să am cetăţenie pe întreg teritoriul, de la frontiera de Vest până la Nistru”, a spus Băsescu.

Prima funcție importantă a lui Traian Băsescu în politică a fost în anul 1991, atunci când a devenit ministru al Transporturilor. În 2000, a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, din partea PD. În 2004, demisionează din funcția de primar pentru a candida la alegerile prezidențiale, în locul lui Theodor Stolojan, care s-a retras din cursă. A câștigat alegerile prezidențiale, după ce l-a învins în turul al doilea pe Adrian Năstase (PSD). 

În 2009, câștigă al doilea mandat de președinte, în fața lui Mircea Geoană (PSD). În perioada în care a fost președinte, s-a încercat de două ori suspendarea sa din funcție. După ce și-a terminat mandatul de președinte, a devenit, în anul 2015, președintele PMP (Partidul Mișcarea Populară). Din partea PMP, fostul președinte al României candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie, la Camera Deputaților.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră