TRAGEDIE LA MUREŞ. A murit sfâşiat de „Câinii Măcelarului“. Ce s-a întâmplat cu bărbatul care i-a sărit în ajutor

23 Iun 2015
TRAGEDIE LA MUREŞ. A murit sfâşiat de „Câinii Măcelarului“. Ce s-a întâmplat cu bărbatul care i-a sărit în ajutor
Un bărbat din judeţul Mureş a murit după ce a fost sfâşiat lun, în comuna Ernei,  de doi câini scăpaţi din curtea unei ferme, în timp ce un alt bărbat, care a încercat să-l salveze pe primul, a fost rănit. După tragedie, proprietarul animalelor fiind cercetat pentru ucideree din culpă şi audiat, marţi, de procurori. Un bărbat de 38 de ani se îndrepta către casă de la o stână la care lucra, dar când a trecut pe lângă o fermă a fost atacat de doi câni din rasa Cane Corso, animalele fiind scăpate din curtea fermei, unde mai erau doi câini.

Un vecin martor la incident le-a declarat procurorilor că victima a fost sfâşiată de câini şi că a încercat să o salveze, dar, la rândul său, a fost rănit de animale. La sosirea poliţiştilor, solicitaţi la numărul de urgenţe 112, victima de 38 de ani decedase din cauza pierderii masive de sânge.Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş îl cercetează pe proprietarul câinilor pentru ucidere din culpă, acesta fiind audiat, alături de martori, în cursul zilei de marţi. Poliţiştii spun că cei patru câini nu erau înregistraţi în evidenţele autorităţilor, deşi sunt consideraţi rasă agresivă. Animalele au fost tranchilizate şi preluate de autorităţi, fiind duse într-un adăpost canin.

Cazul de faţă nu este unul singular. Pe 16 iunie 2015, o femeie din Cluj-Napoca a fost atacată de o haită de maidanezi. Se plimba cu bicicleta când animalele s-au năpustit asupra ei şi au trântit-o la pământ. Soțul acesteia a reuşit, într-un final,  să o scoată din colţii animalelor. 

Cine sunt câinii din rasa „Cane Corso“


Câinele de rasa Cane Corso este cunoscut şi sub numele de ,,Cainele Măcelarilor'' şi Mastiff Italian, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul câini-de-rasă.ro.  Este un câine care emană putere şi graţie, are un corp atletic, musculos. Este un câine pe cât de puternic, pe atât de devotat stăpânului, nu este recomandat oricui, e nevoie ca stăpânul să aibă un caracter puternic, să ştie săse impună în faţa câinelui de rasă Cane Corso, să il dreseze şi să îl socializeze corect. Viteza, curajul şi forţa de muncă îi fac să fie deosebit de apreciaţi, în special, de către vânători şi farmieri. Totodată, această rasă a fost folosită de secole de către vânători ,deoarece în ciuda forţei fizice deosebite, nu sunt greoi şi pot vâna animale sălbatice de talie mare. Numele său vine de la termenul din latina ,,Cohors'' care înseamnă paznic şi protector.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră