Tragedie la concertul Goodbye to Gravity. 25 de morţi şi peste 200 de răniţi

31 Oct 2015
Tragedie la concertul Goodbye to Gravity. 25 de morţi şi peste 200 de răniţi
Vineri seara în clubul Colectiv, care activa în fosta fabrica de încălţăminte "Pionierul", a avut loc o explozie puternică urmată de un incendiu devastator, produs de efectele pirotehnice care făceau parte din concertul trupei Goodbye to tragedy programat vineri seară.

La prima evaluare sunt 26 de morţi şi peste 200 de răniţi dintre care 88 grav . 

Un utilizator al site-ului stirileprotv.ro a trimis redacţiei, pe pagina de Facebook, o fotografie realizată chiar în momentul în care au fost aprinse artificiile la concertul trupei Goodbye to Gravity.

Martorii au povestit ca focul s-a extins extrem de rapid, iar in numai 30 de secunde au luat foc atat peretii, cat si acoperisul clubului.

Reamintim că un alt utilizator al reţelei Facebook a postat o imagine din club obţinută în urmă cu o lună înaintea producerii tragediei, în care pot fi văzuţi pereţii şi stâlpii clubului.

UPDATE SÂMBĂTĂ 12:13

Andrei Găluț, solistul trupei „Goodbye To Gravity” care concerta în clubul morții din București, este în comă, intubat la Spitalul Elias, relatează specialarad.ro. În acest moment, el are arsuri la mâini, umeri și față și are căile respiratorii înfundate.
 
Tânărul arădean se arătase entuziasmat înaintea evenimentului, trupa sa urmând să lanseze noul album.
 
"Cu siguranță va fi un concert unic, cu un setlist extins, ce va cuprinde cele mai bune piese de pe cele două albume ale noastre", a declarat Andrei în deschiderea spectacolului.
 
Mama acestuia, învățătoare în orașul natal al vocalistului, se află în stare de șoc și este în drum spre București însoțită de mai multe rude.
 
„Deocamdată am înțeles că e satisfăcut necesarul de sânge în București, dar orice donare e bine-venită. Nu putem decât să-i ținem pumnii să se facă bine… Andrei este un copil bun, talentat și serios… dar dincolo de soarta lui e bine să ne gândim de două ori înainte de a ne lăsa copiii în astfel de cluburi, unde nu există geamuri și pereții sunt căptușiți cu materiale inflamabile”, a declarat mătușa lui Andrei pentru jurnaliştii de la specialarad.ro.
 
Andrei Găluț a fost inițial transportat cu Ambulanța la Spitalul „Floreasca”, iar ulterior a fost redirecționat spre „Elias”. 
 
El s-a remarcat mai ales în 2008, atunci când a câștigat concursul Megastar, prezentat de Prima TV, în urma căruia a primit timp de un an un salariu de 1.500 de euro timp de un an, dar și un contract cu o casă de discuri.

27 de persoane au murit și peste 180 au fost transportate la spital, după ce un incendiu a izbucnic în clubul Colectiv în timpul unui concert rock al trupei „Goodbye To Gravity”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră