Tragedia din clubul Colectiv, menționată în telegramele Wikileaks

06 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Tragedia din clubul Colectiv, menționată în telegramele Wikileaks

Tragedia din clubul Colectiv este menționată în telegramele Wikileaks făcute publice în cadrul scandalului e-mail-urilor candidatei democrate la Preşedinţia Statelor Unite ale Americii, Hillary Clinton.

La câteva zile după incendiul din clubul bucureștean, fostul ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein, i-a trimis un e-mail lui John Podesta, actualul șef de campanie al lui Hillary Clinton, cerându-i sprijin pentru victimele din clubul Colectiv.

Diplomatul i-a prezentat pe scurt situația și a indicat câteva locuri unde se pot face donații.

La acel moment muriseră 32 de persoane, iar alte 127 erau spitalizate. După cum se ştie, tragedia de la clubul Colectiv s-a soldat cu moartea a 65 de persoane.

Redăm textul telegramei:
Dragă John & Mary Podesta,
După cum probabil ați văzut la știri și pe rețelele de socializare, în ziua de vineri, 30 octombrie, s-a produs un tragic accident în clubul Colectiv din București.
În acest moment situația victimelor este următoarea: 32 de persoane au murit și peste 150 sunt rănite, 127 de persoane sunt încă în spital, dintre care 65 sunt în stare critică.
Există câteva organizații care s-au mobilizat pentru a ajuta victimele și familiile acestora.
Costurile pentru îngrijirea pacienților cu arsuri sunt enorme. Vă dau câteva exemple: o cutie cu bandaje speciale costă 76 de lei (aproximativ 20$), un defribilator costă între 500$ și 600$.
Am fost contactați de mai multe persoane care voiau să știe cum pot ajuta.
Dacă doriți să donați pentru victime și familiile lor, am identificat trei organizații non-profit care se implică în ajutarea acestora. Acestea sunt: Fundația pentru SMURD, Crucea Roșie Română - Campania „Nouă ne pasă”, alături de Pro TV și de Fundația Estuar.
De asemenea, Universal Music România a anunțat la 3 noiembrie că va dona victimelor drepturile din vânzările albumelor ”Mantras of War” al trupei Goodbye to Gravity (albumul care se lansa în seara tragediei din club) și ”Ce simți”, al trupei Up To Eleven”, i-a transmis ambasadorul SUA la București lui John Podesta.

Telegrama descrie apoi fundaţiile şi oferă toate datele de contact pentru fiecare dintre entităţile enumerate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră