TRAGEDIA din Colectiv. Bilanţul a ajuns la 30 de morţi. Trei tinere, cu vârste de 31, 26 şi, respectiv 25 de ani, au murit din cauza rănilor grave

01 Noi 2015
TRAGEDIA din Colectiv. Bilanţul a ajuns la 30 de morţi. Trei tinere, cu vârste de 31, 26 şi, respectiv 25 de ani, au murit din cauza rănilor grave
UPDATE 18:54 - O tânără în vârstă de 26 de ani, rănită în incendiul de la clubul Colectiv, a decedat duminică după-amiază, în jurul orei 17:00, la Spitalul "Bagdasar-Arseni", ridicând numărul deceselor la 30.
 
Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florin Bica, într-o declaraţie pentru Agerpres. Este al doilea deces înregistrat duminică la "Bagdasar-Arseni", unde dimineață a murit o altă tânără, în vârstă de 31 de ani, și al treilea din această zi. Bilanțul deceselor ajunge astfel la 30. 

În această dimineaţă au fost confirmate încă două decese în urma tragediei din clubul Colectiv. Este vorba despre o tânără în vârstă de 31 de ani, care a murit la Spitalul Bagdasar Arseni, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florin Bica. O altă tânără, în vârstă de 25 de ani, a murit la Spitalul de Arşi.

"În urmă cu o oră a decedat unul dintre pacienți. Mai sunt pacienți în stare critică, dar sunt la sala de operație, la pansamente. Sunt internați în total în spital 23 de pacienți", a spus medicul.
 
Tot în această dimineaţă, medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală au anunţat că au fost identificate toate persoanele decedate în incendiul din clubul bucureştean. 
 
În ceea ce priveşte starea răniţilor, 35 din cei peste 140 care mai sunt internaţi în momentul de faţă spitalele bucureştene. 

Cinci pacienţi în stare critică la Spitalul Militar
 
"Din cele 12 persoane care sunt internate la Spitalul Militar din Capitală, 11 au un prognostic rezervat. Cinci dintre ele sunt în stare critică, viaţa lor fiind pusă în pericol", a declarat doctorul Bogdan Marinescu, şeful secţiei de Chirurgie Plastică din unitatea sanitară. 
 
Medicul a precizat că s-au făcut 13 operaţii în decursul a câteva ore şi că în momentul în care s-a declanşat alarma au venit de acasă 44 de medici, 60 de asistente şi 30 de infirmiere. 
 
"În această primă etapă intervenţia chirurgicală s-a limitat în primul rând la degajarea ţesuturilor, ele comprimau marile vase vasculare, sângele ajunge acum acolo unde trebuia să ajungă. Acum este etapa în care cel mai importantă este reechilibrarea, în această etapă practic toate organele, sistemele şi aparatele trebuie să funcţioneze în parametri cât mai buni. Prognosticul este rezervat în cazul acestor pacienţi, am prefera să fim şi noi rezervaţi", a explicat Bogdan Marinescu. 
 
Potrivit acestuia, este greu de estimat numărul de intervenţii chirurgicale de care are nevoie un astfel de pacient. "În cazul celor afectaţi sever poate fi vorba de o perioadă de internare de câteva luni, apoi este nevoie de monitorizare, sunt pacienţi care le vin la spital după şase luni pentru a le corecta aceste cicatrici mutilante care le pot afecta modul de viaţă", a mai spus Marinescu. 

Un pacient în stare critică și alți doi în stare gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu"
 
Un adolescent de 15 ani se află în stare critică și alți doi în stare gravă la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat azi purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Raluca Alexandru.
 
"Avem cinci copii internați în total. Avem trei copii în reanimare, unul dintre aceștia de 15 ani în stare critică care are pe 60% din suprafața corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubați, dar sunt în stare gravă — o fată și un băiat de 15, respectiv 16 ani. Mai este o fată pe secție care prezintă arsuri pe 20% din suprafața corpului de 17 ani și încă o fată pe secția de toxicologie. Cel în stare critică a fost adus sâmbătă de la Spitalul Elias", a afirmat Raluca Alexandru.
 
Potrivit acesteia, patru dintre cei cinci pacienți minori răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv și internați la Spitalul "Grigore Alexandrescu" prezintă arsuri.
 
Șapte răniți în stare severă la Spitalul Elias
 
Managerul Spitalului Elias a afirmat că un număr de șapte pacienți internați la unitatea spitalicească sunt în stare severă fiind intubați și ventilați mecanic. 
 
"Sunt șapte pacienți internați în Terapie Intensivă intubați și ventilați care sunt în stare destul de severă și al căror prognostic nu poate fi stabilit încă până nu trec câteva zile bune sau chiar o săptămână. Mai sunt un pacient neintubat și alți pacienți în post-operator, trei neintubați într-o stare acceptabilă și alți trei pacienți în stare bună pe secție. Problema sunt cei șapte pacienți intubați. Numărul celor în stare gravă a crescut. După ce au stat în sălile de operație noaptea trecută și ieri toată ziua pentru că aveau leziuni ale feței și leziuni de căi aeriene superioare, au necesitat intubație și ventilație mecanică", a precizat Doina Dimulescu.
 
Potrivit acesteia, la Spitalul Elias sunt internați în total 15 persoane rănite în urma incendiului care a izbucnit vineri seară în Clubul Colectiv. 

9 persoane în stare critică la Spitalul Universitar 
 
Spitalul Universitar are 24 de pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv, dintre care nouă sunt în stare critică, a anunțat astăzi medicul Dragoș Davițoiu. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră