TRAGEDIA din CLUBUL COLECTIV, în presa internaţională: "România este în stare de şoc!"

31 Oct 2015
TRAGEDIA din CLUBUL COLECTIV, în presa internaţională:
Cel mai recent bilaţ al catastrofei de vineri noapte, din clubul Colectiv din Capitală, anunţă 27 de morţi şi peste 180 de răniţi. Tragedia din clubul bucureştean a fost relatată pe larg de presa internațională. 
 
"Procurorii au demarat o investigaţie în urma incendiului izbucnit într+un club de noapte din Bucureşti, care a ucis 27 de persoane şi a rănit 180. În această dimineaţă, ministrul de Interne a avertizat că numărul acesora ar putea creşte", scrie The Telegraph.

"Un incendiu produs într-un club din Bucureşti s-a soldat cu 27 de morţi, alte zeci de persoane fiind rănite. Preşedintele român, Klaus Iohannis, a declarat că este şocat şi profund îndurerat", relatează CNN.

"Un bărbat care a reuşit să iasă teafăr din club a declarat că toţi cei prezenţi în club s-au îngrămădit spre ieşire în momentul izbucnirii incendiului. Alt martor susţine că focul a izbucnit în momentul în care artificiile au aprins un stâlp, flăcările cuprinzând apoi întreg tavanul", scrie The Independent.

"România este în stare de şoc. 27 de persoane, majoritatea tineri, au fost ucişi după ce un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din Bucureşti", relatează BBC News

"A fost o busculadă de oameni care s-au repezit să iasă din club", a declarat pentru Reuters un bărbat care a scăpat fără pantofi.
 
O tânără care a ieșit din spital după leziuni minore a descris cum clubul a fost cuprins de flăcări. Un pilon și tavanul clubului au fost cuprinse de flăcări și apoi s-a produs o explozie urmată de un fum greu. Imaginile TV arătau ofițeri de poliție și paramedici încercând să resusciteze tineri culcați pe trotuar în timp ce se auzeau sirenele  ambulanțelor care veneau în număr tot mai mare la fața locului, continuă agenţia britanică de ştiri.

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a declarat că o anchetă asupra cauzelor incidentului este deja în curs de desfășurare, iar ministrul sănătății a lansat un apel public pentru donare de sânge, mai scrie Reuters.

"Bucureşti: 26 de morţi şi 88 de răniţi în stare gravă după o explozie produsă într-o discotecă", titrează cotidianul francez Le Parisien. "Incendiu mortal într-un club de noapte din Bucureşti", notează Le Monde, în timp ce revista german Focus titrează: "Tragedie în România: cel puţin 26 de morţi în urma unei explozii produse într-un club din Bucureşti".
 
"Bucureşti: explozie într-o discotecă, cel puţin 27 de morţi", titrează cotidianul italian La Repubblica. Şi ziarul Corriere della Sera, precum şi agenţiile italiene ANSA, AGI şi Adnkronos relatează despre drama din România.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră