Un traficant român de arme, condamnat la închisoare în SUA

03 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un traficant român de arme, condamnat la închisoare în SUA

El a fost arestat în Muntenegru în 2014 în cadrul unei operaţiuni a Drug Enforcement Administration (DEA) SUA. Procurorii l-au acuzat că a colaborat cu un fost oficial guvernamental român şi un fost parlamentar italian pentru a vinde un întreg arsenal de arme. Este vorba despre Cristian Vintilă, fost director general al Administraşiei Naţionale a Rezervelor de Stat, şi Massimo Romagnoli.

Informatori sub acoperire ai DEA s-au prezentat ca parteneri ai grupului rebel columbian FARC şi au spus că sunt în căutarea unor arme care să doboare elicoptere americane.

Avocaţii apărării spun că în 2012 Georgescu a sunat la CIA pentru a da informaţii despre complot. Procurorii susţin însă că, mai târziu, Georgescu s-a răzgândit. Adjunctul procurorului SUA, Andrea Surratt, le-a spus judecătorilor că Georgescu a vrut astfel să profite de pe urma americanilor morţi, fiind motivat de lăcomie. 

Complicii lui Georgescu au pledat vinovaţi pentru terorism şi au fost de acord să depună mărturie împotriva românului. Ei au primit câte patru ani de închisoare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră