Lucrare majoră RADET în zona Filantropia. Traficul va fi deviat

22 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Lucrare majoră RADET în zona Filantropia. Traficul va fi deviat

Lucrările sunt vitale pentru a putea asigura furnizarea energiei termice către mai multe zone din Capitala în sezonul viitor de încalzire, potrivit reprezentanţilor companiei, anunță RADET într-un comunicat. 

Tronsonul de rețea termică care urmează să fie înlocuit are o lungime de aproximativ 330 metri liniari și este cuprins între cămin C15/20 aflat la intersecția bulevardului Ion Mihalache cu strada Barbu Delavrancea și cămin termoficare C16 aflat în dreptul Muzeului Antipa.

"Dacă acest tronson de rețea nu este înlocuit, în sezonul rece 2016-2017, nu poate fi asigurată funcționarea a 17 puncte termice din zonă și nu va putea fi furnizată energie termică în condiții normale către consumatorii racordați la sistemul centralizat, respectiv peste 250 blocuri din sectorul 1 al Capitalei, indiferent din ce sursa ar fi alimentați", precizează RADET.

Acest tronson de rețea alimentează cu agent termic primar zone importante ale Bucureștiului, printre care Iancu de Hunedoara, Dorobanți, Floreasca, Ștefan cel Mare, Aviației, sau zona Aeroportului Băneasa.

"Porţiunea de reţea, care urmează să fie înlocuită, este amplasată aproape în totalitate (98%) sub calea de rulare a tramvaielor, pe ambele sensuri, ceea ce face imposibilă înlocuirea atât parţială cât şi totală a reţelei termice fără devierea traficului rutier", se mai arată în comunicatul RADET.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră